Themadossier digitaal procederen (KEI)

Digitalisering van de Rechtspraak, digitale procesinleiding, programma KEI; termen die al enige tijd regelmatig terugkomen in juridische media. Op PLEIT is tijdens meerdere edities aandacht hieraan besteed. In dit themadossier actualiteit, achtergronden en de themavideo.


 

Verdieping

Podcast - BNR De Technoloog: De moeizame digitalisering van de Rechtspraak

In de BNR Podcast "De Technoloog was Claudia Heemskerk, Operationeel Manager van Lexxyn Groep, te gast om na haar commentaar tijdens BNR Digitaal op 4 juli 2018 verder in te gaan op de moeizame digitalisering van de Rechtspraak.

Presentatoren Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bevragen haar over de stand van zaken, hoe digitalisering in de juridische sector precies werkt en wat de gevolgen van digitalisering zijn.

De podcast is kosteloos terug te luisteren via onderstaande link en duurt 63 minuten:


 

Verdieping

Webinar Programma KEI

De Rechtspraak publiceert met enige regelmaat webinars over Mijn Rechtspraak. In het webinar van 29 maart 2017 (duur: 42 minuten) wordt besproken hoe het portaal Mijn Rechtspraak werkt, wat te doen bij verstoringen van Mijn Rechtspraak, aan welke vereisten je moet voldoen en de status van het aansluitpunt.

 

 


 

Branchenieuws Advocatuur

Aansluitpunt Rechtspraak


 

Branchenieuws deurwaarderij

Impact programma KEI


 

Verdieping

Rechtspraak & PLEIT

De afgelopen jaren heeft de Rechtspraak bij PLEIT een jaarlijkse een update gegeven over de ontwikkelingen omtrent Programma KEI. Dank hiervoor aan Ronald van den Hoogen, Tanja Dompeling, Annelies van Knippenbergh, Wilfried Derksen, Gerry ter Huurne, Hellena Donner, Gijs van Schouwenburg, Hanneke Profijt en Selinde Bokx-Boom.


 

Verdieping

KEI en PLEIT

Progamma KEI was een van de belangrijke thema's tijdens PLEIT de afgelopen jaren. In onderstaande themavideo een compilatie van enkele sessies van PLEIT2015 over dit thema zowel voor de advocatuur als de deurwaarderij. 

Thema: Programma KEI


 

Officiële informatie

Brancheorganisaties en overheid