Nieuws & blogs

Vijf praktische eindejaarsboodschappen voor een frisse start van 2023

/

Eugène Haarmans - Clip Consultants

22 december 2022

We hebben niet één, maar vijf eindejaarsboodschappen voor u. We bespreken zaken die aan het einde van het jaar belangrijk kunnen zijn voor uw kantoor, zoals de financiële eindejaarsafsluiting en de introductie van CCvoice.

Boodschap #1: Voorbereiding op de jaarafsluiting

In onze jaarafsluitingsbrief wordt u geïnformeerd over de voorbereiding op de jaarafsluiting. Het is namelijk van belang hier tijdig mee te beginnen. Heeft u deze brief niet gezien? Dan hieronder de belangrijkste info. Wat kunt u nu al doen?

Controleer de volgende punten:

  • Is de correctiejournaalpost (de vjp’s) van 2021 van de accountant verwerkt?
  • Is de definitieve jaarafsluiting 2021 al uitgevoerd?
  • Lopen de kruisposten af?
  • Staan er nog bedragen op de vraagposten?
  • Staan er nog bedragen in het OHW die dit jaar nog uit gedeclareerd kunnen worden?

Voer de controleprogramma’s uit

Onder het tabblad ‘Beheer’ – ‘Procedures’ bevindt zich een aantal controle programma’s ten behoeve van de aansluitingen van sub-administraties. Door deze nu alvast uit te voeren, ziet u de huidige stand van zaken. Overleg ook tijdig wat u gaat doen met dubieuze debiteuren.

Plan de back-up

Plan alvast een afspraak in met uw systeembeheerder om de back-up te maken van CClaw.

Boodschap #2: nieuwe Legal&Tech Magazine van de Lexxyn Groep

Editie vijf van dit populaire technologie magazine voor de juridische sector is onlangs gelanceerd. Legal&Tech is het magazine boordevol informatie over ICT voor de juridische praktijk. Samengesteld, geschreven en gepubliceerd door Lexxyn Groep, is Legal&Tech de niet te missen uitgave voor iedere juridisch professional met een zwak voor ICT en innovatie. Hierin leest u meer over de praktische toepassing van Business Intelligence rapportages en een bijdrage van onze collega’s Nancy en Jurgen-Jan over modellen, sjablonen, Word-koppelingen en documentgeneratoren en wat nou echt het verschil maakt. Wilt u een editie ontvangen, vraag deze dan hier aan.

Boodschap #3: CCvoice is coming!

Samen met Helder Telecom & ICT is er hard gewerkt aan de koppeling tussen Xelion 8 en 3CX. Waarom u deze koppeling als juridisch kantoor in 2023 moet hebben? Niet alleen worden bij een inkomend belletje het juiste dossier en cliëntgegevens getoond, ook kunt u direct tijdschrijven en terugbelverzoeken voor collega’s aanmaken. Door de overzichtelijke dashboards heeft iedereen binnen het kantoor inzicht in de telefonie. Begin 2023 wordt deze koppeling gelanceerd. More to follow!

Boodschap #4: teamintroductie in 2023

Onlangs is ons hele team geïnterviewd over onze werkzaamheden, en de meerwaarde daarbij voor onze klanten. Aan deze medewerkersverhalen wordt momenteel de laatste hand gelegd. In januari vindt u al onze smoeltjes online!

Boodschap #5: fijne, gezellige feestdagen

Deze kon niet uitblijven natuurlijk. Save the best for last: onze allerbeste wensen voor u, uw collega’s en familie voor het nieuwe jaar. Wij wensen u gezellige feestdagen en een succesvol en liefdevol 2023. Samen gaan we er een topjaar van maken!