Nieuws & blogs

LeReTo winnaar Legal Tech Startup Awards

5 juni 2018

PLEIT2018 was ook dit jaar weer het toneel voor de Legal Tech Startup Awards finale. De Legal Tech Startup Awards 2018 is een wedstrijd voor technologische startups die van waarde zijn voor de vernieuwing van de juridische branche. Op dinsdag 5 juni 2018 stonden de drie finalisten: Schadewacht (NL), Contract Mill (FIN) en LeReTo (AT) op het podium om hun idee in een korte pitch te presenteren aan de vakjury én het publiek, dat dit jaar uit 500 juridische professionals bestond. 

Veronika Haberler van LeReTo nam met trots de award in ontvangst: ‘Dit is letterlijk en figuurlijk voor ons een prachtige prijs. Het is niet zomaar een award, het is een motivatie om Nederland actief te gaan benaderen en in de praktijk kennis te laten maken met onze tool.’  

Felicitaties vakjury

Juryvoorzitter Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan | Sync, Dutch Legal Tech): ‘Het was wederom een geweldige wedstrijd. Complimenten voor de drie finalisten die ongelofelijk knap hun verhaal hebben gedaan. Hun ideeën hebben het publiek zeer zeker geprikkeld. Uiteindelijk is op basis van strenge selectiecriteria en de stemmen van het publiek de strijd terecht in het voordeel van LeReTo beslist. Ik feliciteer namens de gehele vakjury het team van LeReTo met deze mooie prijs.’ 

‘Het was een uitdagende taak om van de in totaal 22 inzendingen uit binnen- en buitenland tot een uiteindelijke winnaar te komen. De kwaliteit en diversiteit van inzendingen was hoog. LeReTo heeft gewonnen vanwege de toepasbaarheid van het product in het - internationale - juridische domein en de mate waarin het vernieuwing brengt voor deze sector. Wij zijn enorm blij dat het publiek massaal meestemde, dit betekent dat legaltech ieder jaar weer een beetje breder wordt gedragen,’ aldus Claudia Heemskerk, (Lexxyn Groep, PLEIT, Dutch Legal Tech en jurylid).

Over Dutch Legal Tech

Dutch Legal Tech is een platform dat innovatie van de juridische dienstverlening bevordert en ervoor zorgt dat technologische vernieuwing, met Nederland als één van de aanjagers, internationaal verder wordt omarmt. Zij doet dit door aandacht te geven aan innovatieve diensten en startups en door hen actief te helpen met groeien. Daarnaast brengen zij verschillende partijen die belang hebben bij juridische innovatie, waaronder advocaten, legal counsels, juridische dienstverleners, ondernemers, startups, de overheid en academici bij elkaar. 

www.dutchlegaltech.nl

Over Legal Tech Startup Awards

Sinds 2015 organiseert Dutch Legal Tech samen met PLEIT, Kennedy Van der Laan | Sync, Wolters Kluwer, KPMG, Lexxyn Groep en Arag de Legal Tech Startup Awards. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld om jonge innovatieve startups de kans te geven zich te presenteren aan de juridische markt. Ieder jaar wordt de spannende finale gehouden tijdens PLEIT. 

www.legaltechstartupawards.nl

Over PLEIT

PLEIT is dé Kennisdag over ICT voor de juridische praktijk. Gericht op advocaten, notarissen en deurwaarders en medewerkers van deze kantoren die op zoek zijn naar praktische richtlijnen om de ICT dienstverlening te optimaliseren. Het programma biedt informatie voor geïnteresseerden in, gebruikers van en verantwoordelijken voor ICT binnen de juridische praktijk.

Foto winnaar Legal Tech Startup Awards