Nieuws & blogs

ICT Concept - De moderne werkplek: Waar moet deze anno 2018 aan voldoen

5 juni 2018

De moderne medewerker wil altijd, overal kunnen werken. De werkgever moet zorgen dat dit makkelijk maar bovenal veilig kan. ICT Concept zet de randvoorwaarden voor de moderne werkplek op rij.

Mobility: overal veilig kunnen werken

Mensen willen mobiel werken met bijvoorbeeld een tablet of Surface en contact via video (Skype for Business, Facetime) wordt ook steeds gebruikelijker. Met slimme apps wil men werkzaamheden makkelijker kunnen doen en daarmee tijd besparen. Ook wordt het gebruik van cloud steeds meer geaccepteerd. Heet hangijzer in deze opsomming is de beveiliging.

beveiliging van de moderne werkplek

Hoewel veel security risico’s te ondervangen zijn door menselijke bewustwording, zijn er ook een aantal technische oplossingen. Een aantal noodzakelijke basisoplossingen zijn een virusscanner, back-up en firewall. Maar daarmee ben je zeker nog niet voldoende beveiligd anno 2018. Er moet ook gedacht worden aan encryptie. Eén van de sterkste sloten op de deur is 2FA (Two-Factor Authentication), waarbij een tweede apparaat zoals een smartphone wordt gebruikt om toegang tot een systeem te verifiëren. Tegenwoordig zijn er veilige, zakelijk verantwoordelijke en veilige file sharing oplossingen beschikbaar. Zo is er de Enterprise Drive van ICT Concept, een gebruikersvriendelijk platform waarbij de data in Nederland blijft en het bedrijf zelf de regie houdt over de data en de toegang daartoe.

Ook al bestaat de moderne werkplek uit steeds minder hardware, security wordt steeds belangrijker.