Nieuws & blogs

What’s NEXT… De volgende stap van ondernemende advocaten

/

Carolien van Elk

22 mei 2018

De succesvolle advocaat van de toekomst is voorzien van een uitgekiend juridisch brein en doorgewinterd ondernemershart. Helaas zijn maar weinig juridische experts met deze anatomische samenstelling geboren. 

Het is de uitdaging van nu: het inhoudelijke juridische vak combineren met ondernemerschap. U dient in het bezit te zijn van deze gouden combinatie wilt u uw bestaansrecht - als we de laatste berichtgevingen moeten geloven - garanderen. Gelukkig helpen praktische ICT-oplossingen u om uw bedrijfsvoering te optimaliseren. Zo kunt u zich focussen op dat waar uw kracht ligt: het verlenen van juridisch advies.

ICT als stuwende kracht 

Alleen advocaat zijn is in deze tijd niet voor iedereen een optie meer. U dient doeltreffend en planmatig te werk te gaan om gehoor te geven aan cliënten. U blijft collega’s een stapje voor als u diensten en producten levert die echt het verschil maken. Voor vooruitstrevende ideeën en spraakmakende campagnes dient het ondernemershart te gaan kloppen. Niet voor iedereen een gemakkelijke opgave. Gelukkig zijn er genoeg technologische oplossingen voorhanden die als stuwende kracht hiervoor optreden.

Als NEXTmatters… 

Op ‘Next’ drukken, de volgende stap nemen, is noodzakelijk om als kantoor niet stil te staan. Alleen is verandering spannend, zeker op ICT-vlak. Dat wilt u weloverwogen doen aan de hand van goed geformuleerde en haalbare ondernemersdoelstellingen. Om uw kennis op dit gebied te verrijken zijn wij op 5 juni a.s. bij PLEIT – de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk, aanwezig om juridische ondernemers op dit vlak te ondersteunen. Paul van den Hoven (directeur Sandler Training Midden Nederland) verzorgt hier een praktijksessie waarin u geïnspireerd wordt om de communicatie binnen uw bedrijf nog optimaler te laten verlopen. Ook kunt u mijn collega’s Wilma van de Bildt, Robert van Klink en Johan Lijftogt treffen op onze stand, zij gaan hier graag een gesprek met u aan.

Stromend ondernemersbloed 

PLEIT2018 bezoeken betekent geïnspireerd worden door prominente sprekers, actief deelnemen aan kennissessies, netwerken met leveranciers en collega’s én ideeën opdoen in de virtuele kantoortuin. Een bezoek aan PLEIT2018 zorgt dat uw ondernemersbloed vanzelf gaat stromen. Zo maakt u ‘next steps’ die zakelijk verantwoord zijn.


In 2019 zijn Devoon en Trivium Software samen verder gegaan als NEXTlegal.

Next Matters

Next Matters op PLEIT2018

Als ‘NEXT’ echt ‘matters’ nodigen wij u uit om PLEIT2018 op dinsdag 5 juni in DeFabrique in Utrecht te bezoeken. Vanaf 1 mei 2018 kunt u zich inschrijven voor o.a. onze sessie: De advocaat als ondernemer. Aanmelden is een perfecte eerste stap op weg naar verandering.

Aanmelden voor PLEIT2018