Nieuws & blogs

PLEIT2018: zelf aan de slag

16 mei 2018

Binnen de hoofdthema’s wordt ook deze editie passende inhoud en variatie geboden. Zo zijn er workshops en trainingen waarbij de deelnemers actief aan de slag gaan en waarbij een hoge mate van interactiviteit wordt verwacht. Deze praktische sessies worden afgewisseld met expertise lezingen en rondetafeldiscussies, zodat de aanwezigen van ervaringen van specialisten leren, maar vooral ook van elkaar kunnen leren.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor PLEIT? Het kan nog!

Aanmelden PLEIT2018

Finale Legal Tech Startup Awards

Uit de in totaal 22 inzendingen uit binnen- en buitenland zijn door de vakjury acht technologische startups doorgestroomd naar de halve finale. Op PLEIT2018 vindt de finale van de Legal Tech Startup Awards plaats. De 3 finalisten zullen op het hoofdpodium pitchen om u te overtuigen waarom zij de Legal Tech Startup Awards 2018 moeten winnen.

Stem op 5 juni op uw favoriet via de PLEIT app. De feestelijke prijsuitreiking is om 16:00 uur.

Meer over de Legal Tech Startup Awards

Het 'vergeetrecht' in de praktijk. Wat is jouw digitale online reputatie?

Het 'vergeetrecht' voor zoekmachines is inmiddels 4 jaar oud. Maar over hoe Google, de Autoriteit Persoonsgegevens en (in mindere mate) de rechtbanken de verzoeken afhandelen is maar weinig bekend. Wist u bijvoorbeeld dat Google slechts één Nederlandstalige medewerker heeft voor alle verzoeken uit Nederland en Vlaanderen, en dat de AP geen belangenafwegingen maakt? In deze workshop wordt u deel van de wereld van de vergeetrecht-verzoeken en stapt u in de schoenen van Google, de AP, de rechtbank en de verzoeker of zijn advocaat. Samen ondervindt u hoe het vergeetrecht écht functioneert.

Willem van Lynden

Willem van Lynden (1985) is oprichter/eigenaar van MediaMaze en specialist op het gebied van de online reputatie. Willem adviseert sinds 2012 over online reputatiemanagement binnen Google, ook wel zoekmachine reputatiemanagement genoemd. Sindsdien heeft Willem samen met zijn team vele, vele tientallen trajecten opgezet en met succes afgerond. 

Op PLEIT verzorgt Willem van Lynden de workshop Het 'vergeetrecht' in de praktijk.

Kwaliteitstoetsing in de praktijk, bemoeizucht? Of levert het nog iets op?

Binnenkort wordt voor de advocatuur de wijzigingsverordening kwaliteitstoetsen aangenomen. Daarna wordt iedere advocaat geacht om jaarlijks aan gestructureerde feedback deel te nemen. Ook het notariaat buigt zich over dergelijke toepassingen. Bemoeizucht van bovenaf? Of levert het ook nog iets op? Tijdens een praktische workshop laten Frans Meijer en Marco van Liempt van de Meijer Consulting Group u kennismaken met de verschillende vormen van gestructureerde feedback. Zij delen hun jarenlange ervaring op dit gebied. Wat is er aangetoond over de effectiviteit van dergelijke methoden? Hoe organiseer ik dat? En hoe zit het met digitale ondersteuning, is dat wel veilig? 

Marco van Liempt

Als Registerpsycholoog NIP adviseert Marco professionals en maatschappen in de advocatuur, het notariaat en de zorg bij functioneringsvraagstukken. Hij geeft trainingen over communicatie en ondernemerschap en werkt als geaccrediteerd procesbegeleider bij intervisie. Hij houdt van helder communiceren en concrete oplossingen.

Frans Meijer

Met een organisatiepsychologische en juridische achtergrond, gecombineerd met een jarenlange advieservaring, weet Frans goed wat er speelt in de rechterlijke macht, advocatuur en de zorg. En dus wanneer een scherpe blik, een nieuwe strategische focus of aandacht voor het individueel functioneren gewenst is.

Het digitale advocatenkantoor in de 21ste eeuw

10 moeilijke vragen om te checken of u nog wel aan de regelgeving voldoet?

Suzanne Hendrickx en Bas Martens geven een training over de gevolgen van digitalisering voor de dagelijkse praktijk van de advocaat. Gedragsregels, Voda, Wwft, AVG (datalekken en privacy) en de Advocatenwet toegepast op het digitale werken. Ze spreken over de beveiliging van geheimhoudersinformatie en communicatiemiddelen, Know Your Client en tegenstrijdige belangenhecks, de bewaarplicht en het recht om vergeten te worden, de aansprakelijkheid als het mis gaat bij het digitaal procederen en het uitbetalen van derdengelden door middel van internetbankieren. Maar ook: hoe verstrekt u bij een boekenonderzoek de Belastingdienst gegevens zonder dat de geheimhouding wordt geschonden? 

Digitalisering en compliance, een gelukkig huwelijk?

Bekijk het complete programma

Verrijk uw kennis

In de aanloop naar en tijdens PLEIT worden in samenwerking met onze partners en juristen blogs geplaatst die betrekking hebben op ICT en recht. Lees hieronder de blogs van Epona Legal en Helder Telecom & ICT, sponsoren van PLEIT2018.

Epona Legal: Hoe implementeer je probleemloos een CRM-applicatie?

Ontdek nieuwe relaties en versterk de huidige banden. Verbeter werkprocessen, signaleer verkoopkansen en verhoog je omzet. Dat is het doel van een CRM-applicatie. Perfecte redenen om een CRM-systeem te kiezen, toch? Helaas wijst de praktijk te vaak uit dat een CRM-tool stof staat te happen. Zonde. 

Lees hier de complete blog.

Helder Telecom & ICT: Bellen in de cloud eng?

Zo’n grote robuuste telefooncentrale en vaste telefoon op het bureau doen iets met mensen. Ze stralen betrouwbaarheid uit en hebben een hoge hechtingsfactor. Traditioneel bellen verdient respect, alleen adviseer ik onze klanten vaak toch eens verder te kijken dan het snoer lang is. Over een paar jaar is 80% van het belverkeer mobiel. Hoe u ook via internet zonder schroom kunt vasthouden aan een vertrouwde beltraditie leg ik hier uit.

Lees hier de complete blog.


Lexxyn Groep
Als hoofdsponsor en initiator draagt de Lexxyn Groep bij aan PLEIT. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die voorziet in de volledige ICT behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de juridische sector. Meer informatie: www.lexxyn.nl