Nieuws & blogs

PLEIT2015 faciliteert ICT Innovatiezaal

24 september 2015

PLEIT2015 faciliteert dit jaar een eigen ruimte voor innovatie & ICT in de praktijk.

DIGITALE ZITTINGSZAAL

Over een paar jaar verlopen alle soorten gerechtelijke procedures online en hebben papieren dossiers plaatsgemaakt voor digitale dossiers. Overal in het land zullen gefaseerd digitale zittingszalen worden ingericht. Spir-it (ICT-dienstverlener voor de Rechtspraak) laat in samenwerking met de leveranciers AVEX en Brand een demo-opstelling zien en vertelt meer over hoe de zalen er in de toekomst uit gaan zien.

Hackinglab

Samen met TSTC biedt PLEIT2015 bezoekers de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe hackers te werk gaan. Niet alleen door kennis op te doen, maar juist door dit zelf te ervaren. De opdrachten variëren qua moeilijkheidsgraad, zodat u op uw eigen niveau ervaring en kennis kunt opdoen:

  • Level 1: Information Gathering
  • Level 2: Scanning
  • Level 3: Gain Access

U kunt zich gedurende de gehele dag in de ICT Innovatiezaal aanmelden bij de ICT Helpdesk. U kunt ook een tijdstip reserveren, zodat uw plaats op dat moment vrijgehouden wordt. Per level bent u ongeveer 15 minuten aan de slag.

ICT Helpdesk

Benieuwd wat er zou gebeuren als u of een collega per ongeluk een link in een phishingmail aanklikt? Of een andere do-not-try-this-at-the-office vraag? Stel ze aan de specialisten bij de ICT Helpdesk. Een aantal vragen die bij de ICT Helpdesk aan de orde komen:

  • Kan ik thuis op de PC waar de rest van het gezin ook op werkt veilig aan de slag?
  • Wij laten gasten inloggen op onze wifi, dat is geen bezwaar toch?  
  • Hoe weet ik of mijn ICT veilig is?
  • Klopt het dat je bij het gebruik van Apple producten minder kans hebt op een virusbesmetting?
  • Wat is een HOAX precies?

Finalisten Legal Tech Startup Awards

In nauwe samenwerking met Dutch Legal Tech, Kennedy Van der Laan, ING, Lexxyn Groep en Sdu biedt PLEIT2015 podium aan innovatieve startups. Startups die de juridische sector een stap verder helpen. Uit maar liefst 21 aanmeldingen zijn de volgende 3 veelbelovende finalisten geselecteerd:

Clocktimizer  |  FastPortal  |  SMASHDOCs

U bepaalt wie de Legal Tech Startup Awards wint!

Na de pitch in de ochtend kunt u de finalisten spreken in de ICT Innovatiezaal. Uw stem bepaalt mede wie de eerste #LTSA wint! In de PLEIT app vindt u meer informatie over de finalisten en op 6 oktober kunt u via de app uw stem uitbrengen. Om 17:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in Loods 8.