Nieuws & blogs

PLEIT2014 in de pers

10 oktober 2014

De dagen na PLEIT2014 verschijnen via diverse nieuwssites, blogs en columns artikelen over de kennisdag. Onderstaand een selectie:

Advocatie | PLEIT2014: ‘Eigen medewerkers zijn het grootste gevaar voor cybersecurity’

Het zal even slikken zijn geweest voor sommige niet-alwetende bezoekers van ICT-kennisdag PLEIT. Niet-versleutelde e-mailverkeer is zo lek als een mandje, aan de cloud kleven niet te onderschatten risico’s en de grootste bedreiging voor de digitale veiligheid op kantoor komt eigenlijk vanuit de eigen organisatie, aldus een panel over cybersecurity voor juristen.

Link naar volledige artikel op website Advocatie

Advocatenblad | PLEIT2014: alles op papier of papierloos?

Tijdens PLEIT2014, het kennisevent over ICT voor juristen, zijn er twee kampen onder de sprekers. In de ochtend komen plenair cloud-critici aan het woord die hameren op veiligheid en eigenlijk terug willen naar papier. In de middag is het thema eerder papierloze organisaties en innovatie. 

Link naar volledige artikel op website Advocatenblad

Ondernemende Advocaat | PLEIT2014: advocatenkantoor, digitalisering en Society 3.0

‘Jurist in de digitale omgeving’ was de titel van een sessie waarmee ICT-jurist Arnoud Engelfriet afgelopen week ICT-kennisdag PLEIT2014 aftrapte. Een onderwerp dat verder gaat dan enkel de vraag hoe een advocatenkantoor digitaal gaat en met welke middelen. Belangrijker is hoe kantoren zich in de digitale omgeving anno 2014 manoeuvreren en met een veranderende mentaliteit hun cliënten bereiken.

Link naar volledige artikel op website Ondernemende Advocaat