Nieuws & blogs

PODIUM VOOR VERNIEUWINGEN IN WET- EN REGELGEVING

7 mei 2014

Na het succes van PLEIT2013, zijn de verwachtingen voor PLEIT2014 hooggespannen. Exact vijf maanden voor de Kennisdag over ICT voor de juridische praktijk, kunnen de eerste namen van samenwerkende partners bekendgemaakt worden. PLEIT2014 wordt zonder meer een hoogwaardige kennisdag met sectorupdates, achtergrondinformatie en nieuws over vernieuwingen in de digitale rechtspraak en wet- en regelgeving.

Hét toonaangevende ICT event voor juridisch Nederland
PLEIT2014 wordt door de sector inmiddels gezien als hét toonaangevende jaarlijkse event voor juridisch Nederland. Via social media wordt al enige weken gecommuniceerd over de updates die tijdens PLEIT2014 zullen worden gedeeld. Zo verspreidde Programma KEI eind maart al een twitter bericht waarin werd aangekondigd dat tijdens PLEIT2014 de laatste stand van zaken wordt besproken. 

Naast de beroepsgroepen voor advocatuur, notariaat en deurwaarderij, zijn ook de betrokken Ministeries, diverse kennisgroepen en kopstukken uit de sector betrokken en zullen zij hun medewerking verlenen. Zo is ICTRecht wederom bereid gevonden om een belangrijke bijdrage te leveren aan PLEIT2014. De ontwikkelingen rondom digitalisering gaan razendsnel en hier ontstaan nieuwe vraagstukken op het vlak van ICT en Recht. Mr. dr. Anne-Wil Duthler – advocaat, senator en voorzitter van de vaste Commissie Veiligheid en Justitie – zal daarnaast tijdens een lezing op PLEIT2014 haar inhoudelijke kennis en achtergrondinformatie met u delen. En vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal door het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties een sessie worden geboden over de gestage kwantitatieve en kwalitatieve uitbreiding van het aanbod aan elektronische overheidsinformatie en nieuwe manieren om daar gebruik van te maken. Onder het thema E-Justice zal vanuit het Ministerie van Veiligheid en Justitie licht geworpen worden op grensoverschrijdend zakendoen, digitalisering en internationalisering. Volop thema’s voor een boeiend persoonlijk programma.

Inschrijfprocedure PLEIT2014 sterk vereenvoudigd
Dat PLEIT2014 leeft in juridisch Nederland blijkt uit de ruim honderd aanmeldingen meteen na opening van de voorinschrijving. De organisatie van PLEIT2014 heeft de inschrijving voor het juridische evenement dit jaar sterk vereenvoudigd. Bezoekers van PLEIT2013 hoeven zich dit jaar in het geheel niet vooraf in te schrijven. 

Voor nieuwe bezoekers of bezoekers die in 2013 niet zijn geweest is de voorinschrijving een stuk gemakkelijker gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig via de website voorinschrijven en ontvangen dan in de zomer van 2014 een persoonlijke uitnodiging om daarmee de komst definitief te bevestigen en een persoonlijk dagprogramma samen te stellen.

Bezoekers van PLEIT2013 hoeven zich in het geheel niet meer voor in te schrijven. Zij ontvangen begin juli een uitnodiging op naam. Via de website van PLEIT2014 kunnen zij vervolgens een persoonlijk programma samenstellen, hun contactgegevens controleren en de aanwezigheid bij PLEIT2014 bevestigen. Meer informatie over het programma tijdens PLEIT2014 volgt in de komende weken. Houdt u hiervoor zowel de website als de social media kanalen van PLEIT2014 in de gaten.