Nieuws & blogs

EVALUATIE PLEIT2013 BEVESTIGT SUCCES KENNISDAG VOOR JURISTEN

13 november 2013

Al tijdens de dag zelf waren de reacties lovend en ook in blogs, op social media en in de pers werd positief gereageerd op de tweede editie van PLEIT2013. Tijdens het evaluatieonderzoek in de drie weken na PLEIT2013 werd dit beeld door ambassadeurs, sprekers en bezoekers bevestigd.

PLEIT2013 OVERTREFT VERWACHTINGEN
Op alle aspecten scoorde PLEIT2013 beter dan PLEIT2012. 97% van de bezoekers was zeer positief over de locatie, duur en organisatie van PLEIT2013. Ook het programma werd als uitstekend omschreven. Meerdere respondenten koppelden terug dat ze echt hadden moeten puzzelen en kiezen, omdat ze liefst alle sessies wilden bijwonen. Conform de verwachtingen werd de lezing door Richard Susskind veruit als beste sessie beoordeeld, op de voet gevolgd door de ontbijtsessie door Arnoud Engelfriet. Volgens de respondenten lag het niveau van de vele sessies op een hoog niveau, waarbij de goede mix van technische sessies en inhoudelijke sessies voor een goedgevulde kennisdag zorgde. Bezoekers waardeerden ook de aanwezigheid van de ambassadeurs. De mogelijkheid om zeer gericht en direct in contact te treden met specialisten voor de juridische sector werd als een belangrijk pluspunt gezien.

AMBASSADEURS VOL LOF OVER ORGANISATIE PLEIT2013
PLEIT2013 werd door de ambassadeurs gewaardeerd met een 7,8. De organisatie van de dag werd uitsluitend met goed en uitstekend gewaardeerd. De tevredenheid van de ambassadeurs wordt tevens bevestigd door de intentie om ook in 2014 als ambassadeur aanwezig te zijn. Door de organisatie van PLEIT wordt gekeken naar mogelijkheden om een vervolg nog breder neer te zetten. “Bezoekers en ambassadeurs waarderen het feit dat ze op één dag actuele kennis kunnen opdoen en relevante contacten kunnen leggen. Dat er daarbij voor deze editie onderscheid is gemaakt tussen inhoudelijke sessies voor IT-ers en informatieve sessies voor juristen is een goed uitgangspunt geweest.” aldus Claudia Heemskerk, projectleider PLEIT2013. “Het is fijn dat deze succesvolle tweede editie van PLEIT de unieke positie als kennisdag voor juristen verstevigd heeft. Dat dit ook als zodanig door sprekers, ambassadeurs, partners maar vooral door bezoekers bevestigd wordt, is de kroon op het werk.”

EDITIE IN 2014
Succes schept verwachtingen. Met een gemiddelde score van 8.0 en maar liefst viermaal een score van 10.0 ligt de lat voor een vervolg in 2014 hoog. Hoewel PLEIT2013 slechts enkele weken geleden is, worden de eerste verkennende gesprekken voor een vervolg al gevoerd. Want ondanks het succes van PLEIT2013, blijven er voor de organisatie voldoende punten over om met PLEIT2014 wederom te overtreffen.