Nieuws & blogs

Digitaliseer in de hoogste versnelling in 2021

/

Tom Jansen - Lexxyn Groep

24 februari 2021

De digitale transformatie raakt ook uw juridische praktijk. De snelle omschakeling naar thuiswerken en remote vergaderen, is vorig jaar door veel kantoren versneld opgepakt. Maar hoe nu verder? Aan de pandemie komt als het goed is een einde, en ook dan valt er nog steeds genoeg te innoveren.

Wij vroegen daarom elke Lexxyn Groep Partner 1 tip te geven om dit jaar uw digitaliseringspijlen op te richten. Zij helpen u uiteraard graag bij het verwezenlijken van de digitale dromen van uw kantoor.

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen van stukken

Martin Duijs - NEXTlegal: "2021 wordt het jaar van de digitale handtekening. Vanaf 1 augustus 2021 kan iedereen digitaal een BV oprichten, waarbij de natte handtekening door een digitale vervangen wordt. Ook in de advocatuur zien we steeds meer vraag naar oplossingen voor het digitaal tekenen van stukken. Ik denk daarom dat ieder kantoor er goed aan doet om zo snel mogelijk te beginnen met het implementeren van digitaal ondertekenen."

Meer over digitaal ondertekenen

Integreer uw telefonie met uw kantoorsoftware

Dimmen Wesdijk - Helder Telecom & ICT: "Voor maximale efficiëntie en klantvriendelijkheid is de koppeling van uw telefonie aan uw kantoorsoftware, of praktijkmanagementsysteem, een must. Hiermee kunt u direct zien welke cliënt er belt en welke dossiers er lopen. Bovendien kunt u indien nodig de tijd automatisch declareren. Dat bespaart dus tijd, en levert geld op!"

Meer over telefonie integraties

Nieuwe inzichten uit cijfers halen met Business Intelligence

Eugène Haarmans - Clip Consultants: "Wie de toekomst wil plannen, moet leren van het verleden. Ik denk dat kantoren er goed aan doen om dit jaar aan de slag te gaan met meer inzichten te halen uit de data in hun systemen. Business Intelligence staat bij veel kantoren nog in de kinderschoenen, maar wij kunnen ze met CCdlm voor CClaw snel grote stappen hierin laten maken."

Meer over Business Intelligence

Meer uit uw Office 365 investering halen

Bart van Wanroij - Epona Legal: "Veel kantoren werken al met Office 365, maar halen hier nog lang niet het maximale uit. Ze kunnen met behulp van DMSforLegal bijvoorbeeld hun Sharepoint omgeving inzetten als gespecialiseerd legal DMS. Door de integratie met bijvoorbeeld Outlook en de rest van de Office 365 suite, heeft iedere jurist zo altijd een compleet dossier."

Meer over DMS en Office 365

Ook thuis veilig werken

Hendri van Norden - ICT Concept: "Nu iedereen thuiswerkt verdient veiligheid nog meer aandacht. Men werkt op allerlei apparaten die soms niet onder het beheer en beveiliging van kantoor vallen. Mijn tip: ga die thuiswerkplek als kantoorplek zien en neem dus ook daar maatregelen. Denk aan encryptie, twee factor authenticatie, endpoint protection. En vergeet de mobiele apparaten niet te beveiligen met Mobile Device Management."

Meer over veilig digitaal werken

Een cloud op maat voor ieder softwarepakket

Marcel van Weel - CloudConcept: "Met onze Lexxyn Groep Partner ICT Concept bouwen wij een ICT landschap in de cloud, helemaal geoptimaliseerd voor de software die onze klanten gebruiken. Dus de infrastructuur wordt gefinetuned voor wat bijvoorbeeld de software van NEXTlegal, Clip Consultants of een andere softwareleverancier nodig heeft. Een geoptimaliseerd landschap voor ieder softwarepakket is wat mij betreft de toekomst."

Meer over werken in de cloud

Wat gaat u dit jaar doen met digitalisering?

Digitalisering is niet meer weg te denken in de juridische sector. Daarom starten wij binnenkort een groot onderzoek naar digitalisering in de juridische praktijk. Waar zijn uw collega's mee bezig op dit vlak? Hoe ver is de sector? Welke onderwerpen vindt men belangrijk om in te investeren? Houdt onze nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie en om deel te nemen aan dit onderzoek.

Wilt u nu direct advies van één van onze experts in digitalisering? Neem contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.