Nieuws & blogs

Software voor de advocatuur: één app is geen app

/

Eugène Haarmans - Clip Consultants

24 april 2019

Bij de aanschaf van nieuwe software voor de advocatuur worden nog wel eens appels met peren vergeleken. Want als het vandaag de dag over ICT gaat, dan gaat het al snel over de cloud. En wordt op basis van prijs de keuze voor een nieuwe applicatie uit de cloud soms wel erg makkelijk gemaakt. Maar is dat in elke situatie de juiste keuze? Met dit artikel wil ik u een aantal essentiële overwegingen en inzichten aanreiken bij het bepalen van de juiste keuze voor de volgende applicatie voor uw kantoor.

Uw opties
Wanneer u met nieuwe software gaat werken dan heeft u in de basis de keuze uit drie opties:

  1. Alle ICT in eigendom
  2. ICT als dienst bij een cloud provider - ook wel bekend als server based in een private of hybrid cloud, of Desktop as a Service
  3. Software as a Service - ook wel bekend als SaaS of web based in een public cloud

Elke optie kent zijn eigen specifieke voor- en nadelen, functionele mogelijkheden en beperkingen en kostenplaatje. Wilt u weten wat deze opties exact inhouden en wat de voor- en nadelen hiervan zijn? Download dan ons gratis e-book ‘To cloud or not to cloud? Zorgeloos kiezen voor juridische professionals.’

Server – of webbased?
Er van uitgaande dat de cloud voor u een valide optie is: voor welke cloud kiest u dan? Bij de eerdergenoemde Software as a Service applicaties ligt een aantal mogelijke risico’s op de loer. Een van de grote mogelijke nadelen is het feit dat deze specifieke en vaak beperkte functionaliteit levert, die slechts een deel uitmaakt van alle functies die uw medewerkers nodig hebben. Want u wilt waarschijnlijk niet alleen in de applicatie kunnen werken, maar ook naadloos switchen naar uw bekende Office applicaties. En wellicht wilt u niet alleen in de cloud, maar ook lokaal binnen het kantoor documenten opslaan.

Begin met het eind voor ogen
Software is geen doel op zich, maar een essentieel hulpmiddel om te komen tot fatsoenlijke gecentraliseerde digitale dossiervorming. Daar is bij de meeste kantoren veel meer voor nodig dan een enkele applicatie in de browser. ICT wordt namelijk pas echt waardevol wanneer informatie en (Office) documenten naadloos tussen alle applicaties kunnen worden gedeeld en gekoppeld. Om echt effectief en efficiënt te kunnen werken, is een integrale aanpak dus essentieel.

Desktop as a Service
Daarom kunt u onze CClaw software op uw eigen servers (laten) installeren, of gebruik maken van CCweb: de web gebaseerde versie van CClaw. Deze draait – net als alle andere binnen uw kantoor gebruikte applicaties – binnen een Desktop as a Service. Beide kunnen volledig worden geïntegreerd met uw financiële administratie en gekoppeld met uw Office applicaties. Hierdoor kunt u altijd zorgeloos kiezen voor de manier waarop uw kantoor het beste functioneert – met maximale flexibiliteit en controle. En blijven werken op exact dezelfde manier zoals u altijd al gewend was te werken.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de voor- en nadelen, business case en total cost of ownership van de diverse mogelijkheden om een goed gefundeerd besluit te kunnen nemen? Download dan ons gratis e-book To cloud or not to cloud? Zorgeloos kiezen voor juridische professionals.’ Of neem contact met ons op voor meer informatie over onze aanpak en oplossingen, of een vrijblijvende demo.