Nieuws & blogs

PLEIT2018 geeft finalisten Dutch Legal Tech Startup Awards podium

1 juni 2018

PLEIT2018 strijdtoneel finale Dutch Legal Tech Startup Awards

Tijdens de boeiende halve finale bij de Raad van State in Den Haag, op donderdag 24 mei 2018, werden drie kansrijke startups geselecteerd. Tijdens PLEIT2018 betreden LeReTo, Contract Mill en Schadewacht het hoofdpodium om hun idee te pitchen aan de 500 aanwezige juridische professionals. Praktijktoetsing ten top!

Legal Tech Startup Award

Bekijk hier het fotoalbum met de terugblik op de halve finale van de Legal Tech Startup Awards in het gebouw van de Raad van State in Den Haag. De Balzaal van Paleis Kneuterdijk was het toneel voor de innovatieve pitches van de geselecteerde startups.

Fotoalbum

Fotografie: Marco Pauws

Grote finale
In het dagprogramma van PLEIT2018 krijgt deze finale een prominente plek. Op een ICT-evenement voor de juridische sector mogen innovatieve technologieën niet ontbreken. De ideeën van deze enthousiaste ondernemers prikkelen de aanwezige juridische professionals en brengen bewustwording teweeg. Dat is nodig om fundamenteel iets te veranderen in het juridische werkproces.

Publiek stemt mee 
Juist de bezoekers van PLEIT zijn potentiële gebruikers van de te presenteren producten. PLEIT is dé plek om deze ideeën te toetsen op haalbaarheid. Op die manier werkt een finale op PLEIT2018 twee kanten op. De startups staan in een relevante spotlight en de aanwezigen worden door nieuwe visies in beweging gebracht om zelf kritisch naar hun werkproces en de toekomstgerichtheid daarvan te kijken. De drie finalisten worden tijdens deze grote finale beoordeeld door een vakjury en de stemmen uit het publiek. Bezoekers stemmen via de PLEIT app op hun favoriete Startup. De uiteindelijke winnaar wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt.

Samen de sector inspireren
Claudia Heemskerk: Event Manager PLEIT, Operationeel Manager Lexxyn Groep, Project Manager Dutch Legal Tech: ‘PLEIT biedt startups een groot podium om de kans van slagen in de juridische sector te meten. Alle lagen van het juridische domein zijn aanwezig en brengen hun stem uit. PLEIT stelt de finalisten in staat om hun product te pitchen en aan de hand van de kritische noot van de doelgroep door te ontwikkelen.’

Jury finale Legal Tech Startup Awards
De jury bestaat naast Claudia Heemskerk uit: Bart Jan van Ettekoven (afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State), Hans Albers (Juniper Networks), Ruben Alderse Baas (AB Advocaat, NOvA) en de organisatie: Claudia Heemskerk (Event Manager PLEIT), Hendri van Norden (Partner Lexxyn Groep), Rens Rozekrans (Partner Risk & Regulatory KPMG), Jelle van Veenen (initiatiefnemer Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Innovatie Directeur Kennedy Van der Laan | Sync), Richard Faas (Director of Innovation & head of the Legal Tech Studio ARAG) en Peter Backx (Segment Director Legal & Tax Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland). Experts die hun sporen verdiend hebben in de juridische sector.

Meer informatie over de geselecteerde startups en de finale is te vinden op: www.legaltechstartupawards.nl.