Nieuws & blogs

Liveblog PLEIT2018

5 juni 2018

Een verslag van PLEIT2018 welke op 5 juni 2018 werd bijgehouden vanuit de organisatie, bezoekers en middels de vele reacties op social media.

LeReTo winnaar Legal Tech Startup Awards 2018

Daar staan ze dan! Vol trots neemt het team van LeReTo de felbegeerde Dutch Legal Tech startup Award in ontvangst. LeReTo heeft - geheel terecht aldus de jury - gewonnen vanwege de praktische toepasbaarheid van hun Legal Research Tool voor de juridische sector.

Lees het persbericht

PLEIT2018 vanuit bezoeker: digitale advocatenkantoor

Aan de hand van 10 praktijk gerelateerde vragen werden actuele aandachtspunten aangestipt. Wat mag wel en wat mag niet met het oog op de geheimhoudingsplicht en AVG? De status bij kantoren werd gepeild en de ogen geopend.
 

PLEIT2018 vanuit bezoeker: AVG compliant in IT werkelijkheid

‘Het groene slotje’ en ISO27000; wat zegt dit alles nu echt over de veiligheid van onze informatie? Jan Matto neemt ons mee in een interessante - bijna onwerkelijke - wereld van informatiebeveiliging.

Lees meer

Strategie en innovatie voor kantoren

“Eigenlijk is het allemaal heel erg simpel,” is het mantra waarmee Harm zijn verhaal aftrapt, “Het is de omgeving die het lastig maakt.” Harm biedt een praktisch kader waarmee kantoren hun strategie kunnen ontwikkelen.

Meer over deze sessie

PLEIT2018 vanuit bezoeker: High tea met Watson, Lynn en Claire

De drie initiatiefnemers van deze AI tools en pilots hebben met AI allemaal hetzelfde doel voor ogen, namelijk: creatief kijken naar de juridische dienstverlening. Zij onderstreepten in deze sessie het belang om met de huidige AI mogelijkheden het werk en verdienmodel vanuit een ander perspectief te bekijken. Kortom, waar kan het beter.

Lees meer

IT in de juridische markt, doolhof of schatkaart?

Uit onderzoek van Rely blijkt dat de juridische sector voor 5 grote uitdagingen staat. Op stip met nummer 1 staat daarbij databeveiliging.

Lees het verslag van de sessie

De moderne werkplek: Waar moet deze anno 2018 aan voldoen

De moderne medewerker wil altijd, overal kunnen werken. De werkgever moet zorgen dat dit makkelijk maar bovenal veilig kan. ICT Concept zette in een sponsorsessie van 30 minuten de randvoorwaarden voor de moderne werkplek op rij. 

Lees het volledige bericht

PLEIT2018 vanuit het oogpunt van de bezoeker

Er wordt tijdens PLEIT2018 volop getweet. Rond 12:00 uur heeft #PLEIT2018 wederom een toppositie. Maar wat maak je zoal mee op een dag PLEIT? Ine van de Laar schrijft verfrissende korte blogs en deelt haar persoonlijke ervaringen. 

Customers the day after tomorrow

Steven van Belleghem, keynote spreker van PLEIT2018, vat 10 jaar samen: digitaal mobiel zijn heeft onze wereld overgenomen. De volgende stap is AI (Artificial Intelligence): een onzekere, maar zeer kansrijke ontwikkeling.

Alles draait voor Steven om het centraal stellen van wat de klant wil. Klantverwachtingen liggen door digitalisering ongekend hoger dan in het verleden. “De moderne cliënt verwacht dezelfde snelheid en service van een advocaat als van Bol.com.” volgens Steven. De nieuwe differentiator voor de juridische sector is het besparen van tijd voor de cliënt. Steven daagt daarom de toehoorders uit om na te denken hoe ze in 2030 hun cliënten bedienen.

Steven betoogd dat de winnaars van morgen zich onder andere moeten richten op gemak, marketing richting machines en onderscheidend vermogen. Daardoor komt de klant centraal te staan en wordt hem of haar de best mogelijke beleving geboden.

Lees de tips van Steven van Belleghem in het nieuwsbericht

CYBERSECURITY WAKE-UP CALL KOMT AAN!

PLEIT2018 trapte voor de vroege vogels af met een smakelijk ontbijt en een inhoudelijke ontbijtsessie. Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland, schudde juridisch Nederland wakker. "Op gebied van security blijft het Nederlandse bedrijfsleven en ook de juridische sector ernstig achter. Er wordt ten onrechte vertrouwd op basisinstellingen en -oplossingen. Het is echt tijd voor aandacht."

Welke tip heeft Dave Maasland voor de jurist die morgen met security aan de slag wil? "Stel een team samen. Niet alleen met ICT-ers, maar zorg er juist voor dat er in de hele organisatie bewustwording ontstaat. ESET werk nauw met partners, waaronder ICT Concept, samen om de juridische sector te beveiligingen. En dat is met name in deze sector, waar gewerkt wordt met bijzondere persoonsgegevens cruciaal!"

Deze maand publiceert PLEIT2018 een themavideo over Security door Dave Maasland.

Openingsvideo PLEIT2018