Nieuws & blogs

IT in de juridische markt, doolhof of schatkaart?

5 juni 2018

Uit onderzoek van Rely blijkt dat de juridische sector voor 5 grote uitdagingen staat. Op stip met nummer 1 staat daarbij databeveiliging.

Onderzoeksresultaten IT in de juridische markt

De IT’er of IT-verantwoordelijke bij de respondenten hebben als belangrijkste prioriteiten kostenverbetering, databeveiliging en het voldoen aan de AVG. Het meeste tijd is men kwijt aan het ondersteunen van gebruikers (36%), gevolgd door allerlei ad-hoc werkzaamheden (22%).

Drempels

Er zijn ook een aantal drempels die de respondenten ervaren: een gebrek aan recources en budget, maar bovenal het gebrek aan kennis en vaardigheden binnen de organisatie beperken de kansen van de organisatie.

Stijging van IT-budget

De meeste respondenten hebben of verwachten een stijging in hun IT-budget, wat de rol van digitalisering in de sector onderstreept. Slechts 5% van de respondenten durft uit te spreken voorbereid te zijn op de AVG.

De adviezen van Rely zijn duidelijk: kies een partner met verstand van zaken en die bij je past. Zorg dat je uitdagingen in kaart zijn, maak een roadmap, en zorg dat je het maximale uit je IT haalt!