Nieuws & blogs

Stap op 5 juni in een virtuele kantoorwereld

17 mei 2018

Als u al een kaartje heeft voor PLEIT2018 dan zit u goed. U krijgt namelijk de kans om een kijkje te nemen in de virtuele wereld van morgen. Bezoekers van PLEIT2018 kunnen dit jaar in de Innovatiezaal een ICT tijdreis maken. Zo kunt u de ICT mogelijkheden zien en proeven die er nu al zijn maar ook een kijkje nemen in de toekomst door een Virtual Reality (VR) bril. Wat kunt u verwachten op deze dag
 

Martin Duijs: ‘Op het moment dat die VR bril op ging was ik blij dat ik op een kruk zat omdat je brein je laat denken dat je werkelijk op een berg staat. De eerste minuten is het vooral een soort shock dat alles zo echt is en dat je je in een gamewereld begeeft waarmee je interactie hebt. Als deelnemer begeef je je in een digitale omgeving die je snel het gevoel geeft van werkelijkheid. Heel bizar. En pas op dat je niet met je armen gaat zwaaien naar iets dat er feitelijk niet is :). Maar alles mag natuurlijk!’

Image
Kantoor van de Toekomst - Avatars

Wat zijn onder andere de mogelijkheden:

  • Bezoek een juridische bibliotheek en bekijk up-to-date arresten welke met een gebaar te raadplegen zijn (denk aan de film Minority Report). De intelligentie achter een dergelijke bibliotheek wordt met de dag groter en sneller. Zoek een onderwerp zoals bijvoorbeeld ‘onrechtmatige daad’ en 'pak' de betreffende stukken erbij. De bibliotheek zal je direct ook aanverwante stukken kunnen bieden en dus zelfs mee gaan 'denken' over een oordeel of advies.
     
  • Ervaar de mogelijkheid om een overleg met cliënt of collega’s waar ook ter wereld te kunnen voeren. Klop digitaal aan en loop samen een vergaderruimte in waar je elkaar in de virtuele ogen kan kijken.

Intussen kunnen de andere bezoekers deze ervaring volgen via schermen. U kunt dus echt even proeven van de mogelijkheden die VR biedt voor de juridische toekomst. Kom op 5 juni dus vooral langs in Loods 5 ofwel de Innovatiezaal en maak ook een ICT tijdreis!

Nog niet aangemeld? Er zijn nog een een paar kaarten beschikbaar en wie weet schudden we elkaar de “digitale” hand.