Nieuws & blogs

Programma PLEIT2018 online

1 mei 2018

PLEIT2018 biedt voor deze zesde editie wederom een afwisselend programma voor juridische professionals die in één dag op de hoogte willen zijn van relevante ICT-ontwikkelingen. Hoofdthema’s voor dit jaar zijn digitaliseren, IT beveiliging, IT kennismanagement, privacy en wet- en regelgeving. Voor elk van deze hoofdthema’s worden lezingen, trainingen en workshops aangeboden op verschillende kennisniveaus.

De dag start met een cybersecurity wake-up call en wordt feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de Dutch Legal Tech Startup Awards. Op het hoofdpodium vertelt Steven van Belleghem over hoe juridische kantoren focus houden op de cliënt, ook in een digitale wereld. Verder zijn er sessies over vergeetrecht, kwaliteitstoetsing, artificial intelligence, blockchain en smart contracts, AVG en cybersecurity. Naast het reguliere programma, maken de sponsoren de dag compleet. Zij verzorgen gedurende de dag korte sessies die ingaan op de praktische kant van ICT. 

Volledig vernieuwde website
Met de bekendmaking van het programma voor PLEIT2018 is ook de vernieuwde website online gezet. Claudia Heemskerk, Event Manager van PLEIT: “Na de editie in 2016 werd het succes van PLEIT bekroond met een finaleplaats bij de Gouden Giraffe, een prestigieuze award voor evenementen. Van de vakjury kregen we lovende kritieken over de opzet en inhoud van PLEIT. Ook kregen we suggesties om PLEIT te vernieuwen en te verbeteren. Daar zijn we mee aan het werk gegaan. We zijn er dan ook trots op om de juridische sector kennis te laten maken met PLEIT 2.0.” 

ICT van nu en voor de toekomst
Een belangrijk aspect waaraan is gewerkt is het praktisch maken van ICT. Wat betekenen ontwikkelingen in ICT voor vandaag en morgen? Daarvoor is een zaal volledig ingericht met een 'Kantoor van de Toekomst'. In deze kantooromgeving wordt de integratie van de ICT-oplossingen van nu vertaald naar de praktijk, maar ook concreet gemaakt wat ontwikkelingen in ICT kunnen betekenen voor de (nabije) toekomst. Denk bijvoorbeeld aan blockchain, AI en virtual reality.

Dagprogramma samenstellen
Personen die zich reeds geregistreerd hebben, ontvangen per e-mail de instructies voor het online samenstellen van een persoonlijk dagprogramma. Geïnteresseerden die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen zich nog aanmelden via www.pleit.nl. Er zijn nog ca. 130 plekken beschikbaar.