Nieuws & blogs

PLEIT2018 en robotisering

8 mei 2018

Bij menig jurist gaan de haren rechtovereind staan wanneer de term AI valt. Artificial Intelligence zou de doodsteek zijn voor de juridische sector; het begin van een roemloos einde. Maar welke impact heeft AI op de juridische sector? Wat is de huidige status? Gaat de robot de jurist vervangen? Of blijft AI een hype en waait het ons kikkerlandje wel over?

Hoe heet de tea gedronken wordt en of het gezellig wordt met Claire, Lynn en Watson… dat zal blijken tijdens de interactieve sessie: High tea met Watson, Lynn en Claire. We stellen sprekers graag aan u voor: 

HENDARIN MOUSELLI

HENDARIN MOUSELLI

Hendarin Mouselli is werkzaam als advocaat en mede-eigenaar van VRF Advocaten. Daarnaast is Hendarin promovenda aan de Universiteit Utrecht. Zij doet onderzoek naar de beïnvloeding van arbeidsongeschiktheid binnen de onderneming en de rol van eigenrisicodragerschap voor ZW-en WGA-uitkeringen daarin. Haar scherpe en toekomstgerichte blik op flexibele arbeid maakt haar tot een veelgevraagde spreker.


 

ARNOUD ENGELFRIET

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet is partner bij ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch / juridische ICT-vraagstukken en softwarelicenties.

Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht. Naast zijn werk bij ICTRecht is Arnoud parttime docent aan de Vrije Universiteit.


 

KATJA VAN KRANENBURG

KATJA VAN KRANENBURG

Katja van Kranenburg stuurt de Praktijkgroep Arbeidsrecht aan en is als hoofd van de Sectorgroep Technology, Media & Communications een van de voortrekkers van LegalTech-innovaties, waaronder de CMS LegalTech Academy. Binnen CMS experimenteert Katja met supercomputer IBM Watson. De combinatie arbeidsrecht en LegalTech komt goed tot uiting in haar rol als trekker van de Human Capital Agenda van de Dutch Blockchain Coalition.

Verrijk uw kennis

In de aanloop naar en tijdens PLEIT worden in samenwerking met onze partners en juristen blogs geplaatst die betrekking hebben op ICT en recht. Lees hieronder de blogs van Epona Legal en Helder Telecom & ICT, sponsoren van PLEIT2018.

Blog: Menselijkheid sleutel tot toekomstig succes 

Als juridisch professional krijgt u meer en meer te maken met digitalisering en automatisering. Internet, blockchain, kunstmatige intelligentie enzovoort enzovoort. Wat is de impact van deze ontwikkelingen voor de juridische branches? Zorgen deze voor de ondergang van uw vak? Wordt u vervangen voor een robot die juridische adviezen geeft, procedeert en notariële akte ondertekent? 

De blog van Gertjan de Gans.

Van data naar stuurinformatie met Visser & Visser

Marktontwikkelingen vragen om een slim en efficiënt ingericht proces van administratie, registratie en het snel kunnen analyseren van gegevens. Visser & Visser zorgt ervoor dat stuurinformatie voor de advocaten- en notarispraktijk snel beschikbaar is. De branchegroep Advocatuur en Notariaat weet uit ervaring wat de bestuurder van een praktijk nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen. Tijdens PLEIT2018 verzorgt CEO Wilco Schellevis van Refine-IT de sessie: Slim inzetten van data: kantoorperformance omhoog!

Het artikel van Visser & Visser.

Wat weet u over de hoofdthema's in ICT?

ICT is anno 2018 een onmisbare basis voor de juridische sector. Door de complexiteit van ICT is aandacht voor beveiliging van groot belang. Denk aan de privacygevoelige informatie waarmee gewerkt wordt en thema’s als datalekken en cybercrime. De toekomst van de juridische praktijk staat of valt bij een veilige IT-omgeving en de beveiliging van data. Op PLEIT2018 geeft ICT Concept samen met mede-Lexxyn Groep Partner CloudConcept inzicht in de actuele stand van zaken op het gebied van werken in de cloud en de moderne werkplek.

Het complete artikel van ICT Concept.

Lexxyn Groep

Als hoofdsponsor en initiator draagt de Lexxyn Groep bij aan PLEIT. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die voorziet in de volledige ICT behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de juridische sector. Meer informatie: www.lexxyn.nl