Nieuws & blogs

PLEIT2018 en AVG

22 mei 2018

Vanaf komende vrijdag zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treden. Uiteraard is AVG een belangrijk thema in diverse lezingen en workshops op PLEIT2018. In dit nieuwsbericht een aantal highlights zodat u weet waar u moet zijn op dinsdag 5 juni in DeFabrique in Utrecht.

Ontbijtsessie: Cybersecurity wake-up call

Het is tijd voor een hoopgevend verhaal in een moeilijke tijd. De digitale transformatie heeft impact op ons allemaal. De introductie van de GDPR, toename van Cybercrime en allerlei opkomende technologieën zorgen voor vragen bij organisaties. Eén ding is zeker. Technologie, data, en de bescherming ervan is het nieuwe competitieve speelveld. Eén waarop onderscheiden geen optie, maar een must is. 

Deze presentatie probeert orde te scheppen in de chaos. Op een nuchtere manier wordt de wetgeving besproken, cybercrime & de impact op de organisatie en het onderwerp informatiebeveiliging. Na deze presentatie weet je dat 100% beveiliging onmogelijk is maar 100% goed beginnen een eitje is. 

Thijs Drouen (AP) geeft een update

De AVG brengt uitdagende juridische vraagstukken met zich mee. Wat zijn de ervaringen een week na de bewuste datum? Welke kansen en mogelijkheden biedt de AVG? Wat is de huidige stand van zaken? Vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens geeft Thijs Drouen, directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering bij de Autoriteit Persoonsgegevens, een update.

Maak kennis met de sprekers van PLEIT2018

PLEIT2018 biedt podium aan experts in het juridische vakgebied, kennispartners en vertegenwoordigers van brancheorganisaties en ambassadeurs. Zij praten u in één dag bij over de stand van zaken, belangrijke thema's en aandachtspunten in ICT. We stellen ze in de komende nieuwsbrieven aan u voor:

Jan Matto

Jan Matto is partner bij Mazars. Hij heeft meer dan twee decennia ervaring met  IT audit, privacy impact assessments, informatiebeveiliging en onderzoek van beveiligings- en cybersecurityincidenten. Privacy impact assessments heeft hij onder meer uitgevoerd naar de elektronische Nederlandse Identiteitskaart (eNIK), eID Stelsel, Idensys en varianten van DigiD. Een aantal van zijn onderzoeken zijn door de Nederlandse overheid gepubliceerd en besproken in de Tweede Kamer. Jan Matto verzorgt op PLEIT2018 de lezing: 'De sessie AVG compliant in de IT werkelijkheid?'

Pieter van Riemsdijk

Strafrechter en portefeuillehouder straf mr. Pieter van Riemsdijk gaat samen met de deelnemers op zoek naar mogelijke antwoorden op de vragen: hoe digitalisering en innovatie zich verhoudt tot bestaande patronen in de strafrechtspraak en hoe we digitalisering kunnen gebruiken om waarde toe te voegen aan het strafproces voor burgers en professionele procespartijen? Voor iedereen die geïnteresseerd is in een ander perspectief op werkprocessen en samenwerkingsverbanden in de strafrechtspraak is deze sessie de moeite waard om bij te wonen. 

Uw programma samenstellen

Heeft u zich al wel aangemeld maar nog geen persoonlijk dagprogramma samengesteld? Wij adviseren u dit alsnog te doen. Daarmee voorkomt u dat u sessies die zijn volgeboekt niet kunt bijwonen. Vol = daadwerkelijk vol!

Stel hier uw dagprogramma samen.

Foto en video

Tijdens PLEIT2018 zal door een videoproductiebedrijf en professionele fotograaf een dagregistratie worden gemaakt. Foto's en videobeelden die in opdracht van de organisatie worden gemaakt zullen door PLEIT worden gepubliceerd en gebruikt voor pers en promotionele doeleinden. Foto's en video's worden voorafgaand aan publicatie gescreend.

What’s next… de volgende stap van ondernemende advocaten: Blog door Carolien van Elk - Trivium Software.

De succesvolle advocaat van de toekomst is voorzien van een uitgekiend juridisch brein en doorgewinterd ondernemershart. Helaas zijn maar weinig juridische experts met deze anatomische samenstelling geboren. Het is de uitdaging van nu: het inhoudelijke juridische vak combineren met ondernemerschap. Gelukkig helpen praktische ICT-oplossingen u om uw bedrijfsvoering te optimaliseren. 

Lees hier de complete blog.
 


Lexxyn Groep

Als hoofdsponsor en initiator draagt de Lexxyn Groep bij aan PLEIT. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die voorziet in de volledige ICT behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de juridische sector. Meer informatie:

www.lexxyn.nl