Nieuws & blogs

PLEIT maakt ICT praktisch

30 mei 2018

Tijdens PLEIT2018 maken diverse kennissessies en workshops de vertaling naar de dagelijkse praktijk. In het Kantoor van de Toekomst ervaart u zelf hoe belangrijke ontwikkelingen invloed kunnen hebben op uw dagelijkse werk. Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor alle sponsoren en ambassadeurs die een breed beeld geven van praktische ICT oplossingen voor nu en de nabije toekomst. Zij geven op PLEIT2018 antwoord op praktische vragen en verzorgen korte sponsor- en inspiratiesessies. Nog 1 week tot PLEIT2018!

Kantoor van de Toekomst

Loods 5 is volledig ingericht aan de hand van een digitale tijdlijn. Hier ervaart u zelf wat de ontwikkelingen in ICT in de dagelijkse praktijk betekenen. De partners van hoofdsponsor en initiator Lexxyn Groep presenteren het hedendaagse kantoor en het kantoor van de toekomst. Thema's die langskomen zijn onder andere blockchain, AI en virtual reality. U kunt zelf aan de slag met deze ontwikkelingen en in de praktijk ervaren hoe ze uw werk gemakkelijker maken.

Maak kennis met de sprekers van PLEIT2018

PLEIT2018 biedt podium aan top sprekers, experts in het juridische vakgebied, kennispartners en vertegenwoordigers van brancheorganisaties en ambassadeurs. Zij praten u in één dag bij over de stand van zaken, belangrijke thema's en aandachtspunten in ICT. We stellen ze aan u voor:

Sandra van Heukelom: Blockchain en Smart Contracts
Blockchain en Smart Contracts worden gezien als de grootste technologische innovatie sinds internet. Ze bieden de mogelijkheid om de relatie tussen overheid, bedrijven en burgers te veranderen voor wat betreft gegevensuitwisseling, transparantie en vertrouwen. Experts zeggen vaak dat het onze samenleving daarom definitief zal veranderen. Maar wat zijn blockchain en smart contracts eigenlijk? En wat zijn de consequenties voor de techniek, de gebruikte processen en de wet- en regelgeving? 

Harm Cammel: Strategie & Innovatie voor advocatenkantoren
Harm Cammel is partner bij Voxius. Hij helpt al ruim 15 jaar als consultant en (interim) manager vele kantoren en legal departments de klantbehoeften in kaart te brengen en de propositie, organisatie, werkwijze en inzet van team, hulpmiddelen en leveranciers optimaal in te richten en aan te sturen. Van 2014 tot 2017 was hij Head Client Relations & Development en Management Team lid bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Uw toegangsbewijs voor PLEIT2018

Heeft u zich aangemeld voor PLEIT2018? Dan ontvangt u deze week per e-mail uw e-ticket. Deze zult u daarna ook in uw persoonlijke omgeving in de PLEIT app kunnen vinden. Dit e-ticket wordt bij PLEIT2018 gescand. U kunt voor toegang op de dag of het e-ticket geprint of de code in de app op uw smartphone tonen.

Wijzigingen in uw dagprogramma of verhinderd?
Wilt u wijzigingen aanbrengen in uw dagprogramma? Dat kan via info@pleit.nl tot uiterlijk 4 juni 2018. Wijzigingen die voor maandag 10:00 uur worden aangebracht, worden nog verwerkt op uw persoonlijke badge. Bent u verhinderd. Laat het ons weten via info@pleit.nl.

Programma kiezen en akkoord met voorwaarden
Heeft u zich al wel aangemeld, maar nog geen dagprogramma gekozen en bent u nog niet akkoord gegaan met de voorwaarden? Doet u dit dan alsnog voor maandag 10:00 uur. Kiest u geen dagprogramma, dan dient u dit dinsdagochtend bij binnenkomst alsnog te doen. 

Sponsorsessies maken vertaling naar de praktijk

PLEIT2018 biedt podium aan sponsoren en ambassadeurs. PLEIT wordt ieder jaar weer mede mogelijk gemaakt door ambassadeurs én sponsoren. Deze specialisten spelen een belangrijke rol bij het succes van dit evenement. Zij geven op PLEIT2018 antwoord op praktische vragen en verzorgen korte sponsor- en inspiratiesessies:

Wolters Kluwer: Artificial Intelligence toegepast binnen Wolters Kluwer
Ontdek meer over hoe Wolters Kluwer Artificial Intelligence toepast binnen het juridisch domein tijdens onze sessie. De presentatie is in handen van Harm Bavinck, oprichter van het juridische softwarebedrijf effacts, overgenomen door Wolters Kluwer in 2015.

Meer over Wolters Kluwer

Visser & Visser: Slim inzetten van data; kantoorperformance omhoog!
Iedere organisatie heeft (financiële) data, vaak in grote hoeveelheden. Het slim inzetten van deze data blijkt in de praktijk lastig. In deze sessie laat Wilco Schellevis (Refine-IT) zien hoe het beter kan: realtime stuurinformatie in begrijpelijke dashboards!

Meer over Visser & Visser

Rely: IT in de juridische markt - doolhof of schatkaart?
Rely deed onderzoek naar de status van IT in de juridische sector. Wat zijn de uitdagingen en ontwikkelingen? Welke taken worden uitbesteed? Wat zijn de praktische gevolgen van de AVG? Deze vragen worden beantwoord in onze sponsorsessie. We behandelen niet alleen de cijfers en trends, maar duiden ze ook in het licht van onze ervaring binnen de branches.

Meer over Rely

Berkeley Bridge: Automatiseer uw kennis, verhoog uw waarde
Bent u dagelijks veel tijd kwijt aan het opstellen van contracten? Tijdens deze sessie tonen wij namelijk hoe kennisautomatisering u kan helpen bij o.a. het opstellen van contracten en beschikbaar stellen van digitale adviestools. Niet alleen ter optimalisatie van uw eigen interne processen, maar ook juist ter verrijking van uw eigen klantpropositie.

Meer over Berkeley Bridge

ESET: IT security & privacy: kans of bedreiging
De presentatie van ESET zal ingaan op hedendaagse IT security risico’s en hoe organisaties zich er tegen kunnen wapenen. Wessel probeert aan de hand van voorbeelden te duiden hoe complex cyberdreigingen kunnen zijn en wat dat kan betekenen voor de bedrijfsvoering. Ook de databeschermingswet GDPR waar vanaf 25 mei op wordt gehandhaafd passeert de revue. Het doel van de sessie is om praktische handreikingen te geven op IT security gebied.

Meer over ESET

Topicus: Meer uren in minder tijd. Nieuwe technologie biedt u deze kans.
Topicus laat in deze sponsorsessie zien hoe ook kleinere kantoren kunnen profiteren van nieuwe technologie; het digitaliseren van uw roladministratie, het automatiseren van de termijnbewaking en digitaal procederen. Ook laten we zien hoe Kunstmatige Intelligentie u kan ondersteunen en dat zowel de kleine, middelgrote als grote kantoren kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen.  

Meer over Topicus

PrivacyBlox: Legal Tech en de AVG
Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verandert er voor iedere onderneming en/of instelling veel. Denk aan het in kaart brengen van alle gegevensstromen, bijhouden van beveiligingsincidenten en het sluiten van de juiste verwerkersovereenkomsten. Hoe kunt u zelf voldoen aan de verplichtingen? En hoe helpt u uw klanten hiermee?

Meer over PrivacyBlox

Clip Consultants: Wat is jouw online verhaal?
De elevator pitch. Welke advocaat of jurist beheerst hem niet? Je vertelt op een spitsvondige manier jouw verhaal. Tijdens een bijeenkomst, borrel of sales traject; dat verhaal heb je scherp. Maar wat is jouw verhaal in de online wereld? 

Lees de blog van Clip Consultants


Lexxyn Groep
Als hoofdsponsor en initiator draagt de Lexxyn Groep bij aan PLEIT. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die voorziet in de volledige ICT behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de juridische sector. Meer informatie: www.lexxyn.nl