Nieuws & blogs

Finalisten Legal Tech Startup Awards bekend

25 mei 2018

Drie kansrijke startups betreden het finale podium tijdens PLEIT2018

Na een spannende halve finale bij de Raad van State in Den Haag heeft de organisatie van de Legal Tech Startup Awards vandaag bekendgemaakt met drie finalisten door te gaan naar de finale. Met deze drie technologische startups in de race barst op dinsdag 5 juni, tijdens PLEIT2018, de strijd om de felbegeerde award los.

Image
Finalisten Legal Tech Startup Awards 2018

De Legal Tech Startup Awards 2018 is een wedstrijd voor technologische startups met potentie voor de juridische branche. Tijdens de halve finale op donderdag 24 mei 2018 presenteerden zeven technologische startups uit Nederland, Finland en Oostenrijk hun idee. De vakjury en het publiek, bestaande uit beslissers en smaakmakers uit het juridische domein, hebben uit de kandidaten drie startups geselecteerd voor de Legal Tech Startup Award finale.

De finalisten

In de wedstrijd zijn overgebleven: Schadewacht (NL), Contract Mill (FIN) en LeReTo KG (AT). Zij maakten indruk door de concrete toepasbaarheid van hun idee in de sector. Over twee weken staan deze startups op het podium van PLEIT.

Contract Mill

Contract Mill is a SaaS platform for law firms and corporations to digitalize legal processes, starting from automating document generation.

Kaisa Kromhof van Contract Mill reageert enthousiast: ‘We zijn enorm trots dat we geselecteerd zijn en kijken uit naar het ontmoeten van de voor ons relevante doelgroep tijdens PLEIT.

Schadewacht

Met Schadewacht hebben we een snelle, efficiënte en papierloze werkwijze ontwikkeld voor het realiseren van een akte van constatering. Door middel van de Schadewacht app is het mogelijk om foto’s te maken van onroerend goed, waarbij de foto’s tijd, datum en coördinaten mee krijgt. 

Alex Grobbee van Schadewacht lachend over zijn finaleplek: ‘Ons idee is nieuw, maar tastbaar voor iedereen. Geweldig dat we geselecteerd zijn, en geheel terecht als je het ons vraagt.’

LeReTo

Legal Research Tool – automates legal research to save lawyers time and money. Available as a cloud-based or API service and a MS Word Plugin. Legally clever!

Jasmine Fassl van LeReTo: ‘Wij zijn enorm blij met de zichtbaarheid die deze Award ons in Nederland en daarbuiten brengt. Wij kijken uit naar het enorme PLEIT-podium waar we ons verhaal bij de Nederlandse doelgroep kunnen toetsen.’

PLEIT2018 strijdtoneel finale
De finale vindt op dinsdag 5 juni 2018 plaats op het hoofdpodium van PLEIT2018 bij DeFabrique in Utrecht. Tijdens dit grootste ICT-evenement voor de juridische sector pitchen de drie geselecteerde startups hun idee. 500+ bezoekers uit de praktijk beoordelen het plan op basis van hun behoeften. De uiteindelijke winnaar wordt geselecteerd op basis van publieksstemmen en beoordeling van de vakjury.

Jury
De jury bestaat uit Bart Jan van Ettekoven (afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State), Hans Albers (Juniper Networks), Ruben Alderse Baas (AB Advocaat, NOvA) en de organisatie: Claudia Heemskerk (Event Manager PLEIT), Hendri van Norden (Partner Lexxyn Groep), Rens Rozekrans (Partner Risk & Regulatory KPMG), Jelle van Veenen (initiatiefnemer Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Innovatie Directeur Kennedy Van der Laan | Sync), Richard Faas (Director of Innovation & head of the Legal Tech Studio ARAG) en Peter Backx (Segment Director Legal & Tax Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland). Experts die hun sporen verdiend hebben in de juridische sector.

Meer informatie over de geselecteerde startups en de finale is te vinden op: www.legaltechstartupawards.nl.