Nieuws & blogs

PLEIT2018 maakt hoofdthema’s bekend

17 november 2017

Met nog zeven maanden te gaan worden de contouren van PLEIT2018 steeds duidelijker. De nieuwe hoofdthema’s zijn bekend, met diverse topsprekers worden afspraken gemaakt, de eerste sponsoren zijn binnen en de locatie is geboekt. Kortom, PLEIT2018 krijgt vorm. Alles om ervoor te zorgen dat PLEIT2018 op dinsdag 5 juni 2018 in DeFabrique de verwachtingen weer overtreft.

Al eerder maakte de organisatie van PLEIT bekend dat een aantal zaken bewust anders ingericht worden om PLEIT2018 te vernieuwen. PLEIT2018 wordt naast een kennis- ook een echte doe-dag. Om dit te waarborgen zijn relevante thema’s gekozen en is er een nieuw hoofdthema toegevoegd. Samen vormen zij de contouren voor PLEIT2018, waarmee PLEIT antwoord geeft op actuele vraagstellingen vanuit de sectoren advocatuur, notariaat en deurwaarderij. 

Nieuw hoofdthema: privacy
De hoofdthema’s voor dit jaar zijn Digitaliseren, IT beveiliging, IT kennismanagement, Wet- en regelgeving en Privacy. PLEIT2018 zal mede in het teken staan van GDPR/AVG, zeker in relatie tot de introductie per 25 mei 2018. PLEIT2018 geeft aandacht aan en antwoord op alle vraagstukken rondom online informatiebeveiliging, privacygevoelige data en cybercrime. Wat is de actuele stand van zaken? Wat betekent GDPR/AVG in uw dagelijkse praktijk? Wat is de verantwoordelijkheid van de jurist en welke verantwoordelijkheid heeft een ICT-partner? Privacy is actueel en vergt bewustwording, inzicht en investering. PLEIT2018 biedt hiervoor lezingen en trainingen, waar bruikbaarheid en concrete toepassing voorop staan. 

“PLEIT biedt praktische en strategische ICT-kennis op hoog niveau,” legt Claudia Heemskerk, Event Manager van PLEIT uit. “Dat vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit zodat PLEIT de juiste snaar raakt als het gaat om relevantie voor de doelgroep. Door intensief te luisteren naar de sectoren zijn deze hoofdthema’s geselecteerd.” 

Samenstelling programma
Binnen deze hoofdthema’s wordt er gewerkt met geclassificeerde programmaonderdelen en bijbehorende moeilijkheidsgraad. Op die manier wordt er ook deze editie passende inhoud en variatie geboden. Zo zijn er workshops en trainingen waarbij de deelnemers actief aan de slag gaan en waarbij een hoge mate van interactiviteit wordt verwacht. Deze praktische sessies worden afgewisseld met expertiselezingen en rondetafeldiscussies, zodat de aanwezigen van ervaringen van specialisten leren, maar vooral ook van elkaar kunnen leren. 

Inschrijven voor PLEIT2018
Inschrijven voor PLEIT2018 is nu nog niet mogelijk, de datum hiervoor reserveren wel. Vanaf 1 maart 2018 is het mogelijk om in te schrijven via deze website: www.pleit.nl. In de aanloop naar PLEIT is hier ook alle informatie te vinden, evenals in de PLEIT app