Nieuws & blogs

Blockchain technologie: een “block” aan het been van de jurist?

2 april 2017

Vrijwel overal lees je tegenwoordig iets over blockchain. Blockchain zou mogelijk een grotere revolutie teweegbrengen dan het internet. Door blockchain zou de hele financiële sector worden hervormd. Sterker nog: blockchain zou de hele wereld hervormen. And last but not least, blockchain zou verschillende beroepen overbodig maken. Kortom: blockchain zou The Next Big Thing zijn.

Maar is dat wel zo? En wat betekent blockchain nou echt voor de juridische praktijk in de (nabije) toekomst? Op PLEIT2016 besprak Wouter Dammers, advocaat bij LAWFOX, dit in twee sessies. De eerste sessie was een inleidende sessie over wat blockchain is, hoe het werkt, en wat de mogelijkheden en risico’s zijn. De tweede sessie was ingericht als een discussiegroep, waarbij meer diepgaand op de gevolgen van blockchain voor de juridische beroepsgroepen werd ingegaan.

In het tijdschrijft "ICTRecht in de praktijk" van ICTRecht is in edite 1 van 2017 een uitgebreid artikel met achtergrond informatie verschenen. Dit artikel is ingestoken aan de hand van de twee sessies bij PLEIT2016. Lees hier het complete artikel:

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"2393","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"float: left;","typeof":"foaf:Image"}}]]