Nieuws & blogs

Halve finalisten Legal Tech Startup Awards 2016 bekend

14 augustus 2016

Uit alle inzendingen uit binnen- en buitenland zijn door de jury de negen meest vernieuwende startups geselecteerd voor de halve finale van de Legal Tech Startup Awards 2016. Deze legal innovators mogen op 7 september a.s. op het ING-kantoor in Amsterdam hun product presenteren voor een groep van beslissers uit de Nederlandse juridische sector.

Net als in 2015 is de kwaliteit van de inzendingen hoog en mede door het grote aantal internationale inzendingen is de diversiteit dit jaar nog een stuk groter. De jury, bestaande uit Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech, Jelle van Veenen Advies), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Claudia Heemskerk (Lexxyn Groep, PLEIT), Sasja Winters (ING) en Peter Backx (Wolters Kluwer), had dan ook een uitdagende taak de meest veelbelovende startups te selecteren voor de halve finale.

De halve finalisten zijn:

CoCounsel (VS) - www.cocounsel.co
Kopjra (IT) - www.kopjra.com
Legal Robot (VS ) www.legalrobot.com
Legal Things (NL) – www.legalthings.io
LexIQ (NL) - www.lexiq.nl
Lexoo (GB) - www.lexoo.co.uk
Ligo (NL) - www.ligo.nl
Signrequest (NL) www.signrequest.com
Tiq (NL) - www.tiqtime.com

Tijdens de halve finale op 7 september a.s. presenteren de negen halve finalisten hun innovatieve oplossing voor een publiek van beslissers uit de juridische sector. Het publiek en de jury bepalen vervolgens welke drie startups toegelaten worden tot de finale. Op 11 oktober a.s. pitchen de drie finalisten tijdens PLEIT2016 hun idee aan juridisch Nederland. De ruim 500 deelnemers aan het jaarlijkse evenement kiezen daar samen met een vakjury de winnaar van de Legal Tech Startup Awards 2016.

//////////

Over Dutch Legal Tech
Dutch Legal Tech is een platform dat innovatie van de juridische dienstverlening bevordert en ervoor zorgt dat het onderwerp, met Nederland als één van de aanjagers, internationaal op de kaart wordt gezet. Wij doen dit door op verschillende manieren aandacht te geven aan innovatieve diensten en startups, en door hen actief te helpen met groeien. Daarnaast verbinden wij verschillende partijen die belang hebben bij juridische innovatie, waaronder advocaten, legal counsels, juridische dienstverleners, ondernemers, startups, de overheid en academici. www.dutchlegaltech.nl

Over Legal Tech Startup Awards
Sinds 2015 organiseert Dutch Legal Tech samen met PLEIT, Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, Lexxyn Groep en ING de Legal Tech Startup Awards. De prijs is bedoeld om jonge innovatieve bedrijven de kans te geven zich te presenteren aan de juridische markt. Voor de eerste editie hadden 21 startups uit binnen- en buitenland zich aangemeld. Clocktimizer werd uitgeroepen tot winnaar. Deze startup maakt het mogelijk om met big data business intelligence software diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering. www.legaltechstartupwards.nl

Voor meer informatie over de Legal Tech Startup Awards: info@legaltechstartupawards.nl