Nieuws & blogs

Organisatie PLEIT2016 schakelt op: al meer dan 200 aanmeldingen

13 juli 2016

Nog drie maanden te gaan tot PLEIT2016, op dinsdag 11 oktober. Hoewel er al veel is voorbereid, zet de organisatie van PLEIT er in de zomerperiode nog een extra tandje bij om de 5e editie maximaal te laten bruisen. Het programma krijgt in rap tempo vorm, het aantal inschrijvingen overtreft zelfs het recordjaar 2015 en door het 5-jarig bestaan krijgt PLEIT dit jaar een geanimeerd randje. PLEIT2016 verbindt, en dat alles op een originele en feestelijke wijze.

Direct aanmelden voor PLEIT2016 >>>


Casey Flaherty: hoofdspreker PLEIT2016

PLEIT maakt met trots haar hoofdspreker bekend: Casey Flaherty. Casey is een internationale topspreker en de oprichter van Procertas, een adviesbureau voor de juridische praktijk. Hij is de belangrijkste auteur van het boek ‘Unless You Ask’; een gids over hoe je meer uit externe relaties kunt halen, geschreven en gepubliceerd in samenwerking met de ACC Legal Operations Section.

Over Casey Flaherty
Casey adviseert, schrijft en spreekt over de juridische werkwijzen, ‘strategic sourcing’, technologie, procesoptimalisatie en het belang van data en statistieken hierbij. Op PLEIT2016 deelt hij op positieve wijze zijn visie en tips (lezing is Engelstalig). Inspiratie gegarandeerd! 

Eerste sprekers bekend
Naast Casey Flaherty kan PLEIT2016 nog enkele mooie namen voor de 5e editie van PLEIT officieel bekendmaken. Zo zullen ook Wouter Dammers (LAWFOX), Nicky Leijtens (NautaDutilh) en Menno Weij (SOLV) het PLEIT-podium betreden. 

Wouter Dammers
Op begrijpelijke wijze neemt Wouter ons mee in de wereld van Smart Contracts en de Blockchain en laat ons naar huis gaan met antwoord op de vraag: “slimme zet of domme hype?” Lees meer >>> 
 
Nicky Leijtens
"Help, ik moet innoveren" Maar waar begin je? Nicky zal in haar sessie betogen dat innoveren geen rocket science is, maar start met user experience en vooral: durven en doen!
 
Menno Weij
"May the Force be with you: over de donkere krachten van het Internet" Menno neemt ons mee in de gevaren die de huidige ontwikkelingen met zich meebrengen.


Waarom naar PLEIT?
Twijfelt u nog of uw PLEIT gaat bezoeken? In aanloop naar PLEIT2015 schreef Christ’l Dullaert, Directeur Le Tableau en auteur van o.a. De Nieuwe Advocaat, hierover in haar blog:

‘Een van de ingrediënten voor innovatie is het stappen uit je dagelijkse leven. Een ander ingrediënt is juist eens praten met andere mensen, die niet je collega’s zijn of luisteren naar sprekers die niet per se uit ons vak komen. Je hoort eens een ander geluid en kijkt zelf wat je ervan kunt meenemen naar je eigen praktijk. Natuurlijk hoef je niet alles op te volgen of morgen te gaan uitvoeren. Maar stel je wel open voor andere visies en andere ‘aanvliegroutes’ dan je zelf misschien gewend bent. Want innovatie ontstaat juist daar waar onwaarschijnlijke partijen met niet alledaagse ideeën gaan samenwerken.’

Waarom gaan zij naar PLEIT?
In deze video's gemaakt voor de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderij laten we u zien waarom...of wilt u terugkijken op PLEIT2015?

Advocatuur Notariaat Deurwaarderij

HACKEN KAN IEDEREEN! U OOK .... 
Hacken: voor veel mensen interessant en ontastbaar, wellicht zelfs een tikkeltje duister. TSTC verzorgt ook op PLEIT2016 de training om zelf te leren hacken. Op vier niveaus (groen, blauw, rood en zwart) kunnen deelnemers intrigerende hacking-vraagstukken uitvoeren. Ondervind op uw eigen niveau waar hackers toe in staat zijn en wat uw kwetsbaarheden zijn. Een ‘basis’ deelnemer leert hoe een hacker eenvoudig persoons- en bedrijfsinformatie kan opsporen; een digimeester ervaart hoe hackers de ICT-kwetsbaarheden kunnen misbruiken. Voor de echte ICT-zwaargewichten staat een interessante uitdaging te wachten: zelf een computer hacken.

FEESTELIJKE AFSLUITER: LAWQUIZ 
Na de officiële afsluiting van PLEIT2016 kunt u er natuurlijk voor kiezen aan te sluiten in de file, maar u kunt ook op informele wijze netwerken en uw opgedane kennis op ludieke wijze toetsen. In samenwerking met ICTRecht sluit PLEIT de dag feestelijk af met een unieke LawQuiz.

De LawQuiz is gebaseerd op de PubQuiz, bekend vanwege haar uitdagende vragen, maar vooral hilariteit en gezelligheid. Deelnemers worden willekeurig ingedeeld in teams, ongeacht branche, functie en kennisniveau. Ieder team wordt vertegenwoordigt door een prominent persoon binnen de juridische branche: de Team Captain. De vragen zijn prikkelend en geven aanleiding tot amusante discussies binnen het team. Uiteraard wordt voor een passend hapje en drankje gezorgd.

Mis deze gelegenheid niet en schrijf u in voor PLEIT2016!

LEGAL TECH STARTUP AWARDS INSCHRIJVING GEOPEND
Dutch Legal Tech organiseert dit jaar de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, kunnen innovatieve startups die technologie gebruiken om juridische dienstverlening te verbeteren zich tot 31 juli a.s. aanmelden via www.legaltechstartupawards.nl.​    ​    ​

Samen met partners Dutch Legal Tech, Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, Lexxyn Groep en ING biedt PLEIT met de Legal Tech Startup Awards een podium aan innovatieve startups om zich te presenteren aan de juridische sector.

LEXXYN GROEP
Als vaste partner draagt de Lexxyn Groep bij aan deze kennisdag. De Lexxyn Groep voorziet in de volledige ICT-behoefte van advocaten, notarissen en deurwaarders. De gebundelde ervaring en collegialiteit van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote én grote ondernemingen in de juridische sector. Meer informatie: www.lexxyn.nl