Nieuws & blogs

Het is feest!

/

Claudia Heemskerk - Lexxyn Groep

28 juli 2016

Als “import” Brabantse houd ik van gezelligheid, van mensen om me heen. Ik hou van de gesprekken, van lachen, van nieuwe mensen ontmoeten. Ik stel me open voor hun inzichten en overtuigingen. Dat doet me goed en geeft nieuwe ideeën. Ik leer van de interactie met anderen. Zoek daarom ook actief naar nieuwe samenwerkingen. Samen bereik je immers meer dan alleen.

Lexxyn Groep
Zo is ook de Lexxyn Groep ontstaan. Ambitieuze ondernemers gingen vijf jaar geleden met elkaar het gesprek aan. De negen Lexxyn Groep Partners schoven hun stoel aan dezelfde ronde tafel om te ontdekken hoe zij door samen te werken meerwaarde konden bieden aan de juridische sector. Noem het synergie, of het creëren van een groter geheel. Waar het om gaat is het zoeken naar samenwerking. Om dat wat je voorheen alleen deed samen beter te doen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is er onlangs met de 175 medewerkers van de Lexxyn Groep geproost op de kracht van samenwerken.

Delen is vermenigvuldigen
Wat me verbaast is dat de drempel om in gesprek te gaan met juridische professionals vaak zo hoog ligt. Er is zoveel interessants te vertellen, zoveel om naar te luisteren! Ik maak me hard voor netwerken en samenwerken. Contacten leggen en nieuwe samenwerkingen toegankelijk maken voor de Nederlandse juridische branche. Een voorbeeld: in andere landen lopen de cafés na werktijd vol om nog even een drankje met elkaar te drinken, naar elkaar te luisteren en de dag af te sluiten. Wij Nederlanders werken over tot na het achtuurjournaal of gaan om vijf uur maar al te graag direct naar huis. Stipt zes uur staat de warme prak op tafel. Allemaal prima natuurlijk, maar juist dat extra uurtje informeel samenzijn leidt tot zoveel moois!

Inspiratie
Om nieuwe ideeën op te doen bezoek ik regelmatig formele én informele evenementen, netwerkborrels en andere interessante initiatieven. Sterker nog, samen met een team zet ik al jaren het PLEIT evenement op touw. Momenteel werken we keihard aan het vormgeven van het definitieve programma. Voor iedereen werkzaam in de juridische branche een perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. De hamvraag is: als we honderden professionals samenbrengen met ieder een eigen verhaal en visie, hoe kunnen we ze dan écht met elkaar in contact laten komen? Hoe kunnen de bezoekers van PLEIT optimaal met elkaar netwerken en elkaar inspireren?

LawQuiz
Tijdens deze 5-jarige jubileumeditie van PLEIT gaan we het daarom weer net iets anders doen. Overdag is er, zoals elk jaar, volop ruimte om te netwerken. Met elkaar het debat aan te gaan en te zoeken naar samenwerking. Door kleinschalige workshops biedt PLEIT2016 het platform en bent u vrij om hier wel of geen gebruik van te maken. Het is aan u.

U kunt op 11 oktober 2016 zo rond vijf uur in de auto stappen en aansluiten in de file, maar u kunt er ook voor kiezen om na het officiële programma te blijven. We gaan dan namelijk in DeFabrique nog even door met de #LawQuiz. Een informeel samenzijn waar ik eerder voor pleitte.

Op social media is de toon al gezet. Ik hoop op geanimeerde gezichten, boeiende gesprekken, een ongekende drive tot samenwerken en dat u als bezoeker voldaan en geïnspireerd naar huis gaat. Want feest dient mensen samen te brengen, en op PLEIT2016 vieren we een feestje. Kom je ook? We eten patat!