Nieuws & blogs

Aanmelding PLEIT2016 geopend

21 juni 2016

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de 5e editie van PLEIT plaats. Dé kennisdag over ICT voor de juridische praktijk. Dit jaar met nog meer interactie. PLEIT2016 verbindt: kennis met juristen, leveranciers met de markt, kantoren met cliënten. PLEIT brengt kennis samen en maakt ICT-ontwikkelingen tastbaar. PLEIT2016 verbindt de individuele behoeften aan werkbare acties. Kortom; een event dat de moderne juridische professional niet mag missen.

Aanmeldprocedure gestart
Vanaf 1 juni 2016 kunnen geïnteresseerden zich eenvoudig aanmelden via de website of, geheel nieuw dit jaar, via de PLEIT app. Deelname is kosteloos voor advocaten, notarissen en deurwaarders en medewerkers in dienst van kantoren uit deze branches. Een tip vanuit de organisatie van PLEIT: wacht niet te lang met aanmelden. In 2015 was PLEIT met ruim 600 professionals volgeboekt. Het programma met keuzesessies zal bekend worden gemaakt vanaf 1 september 2016 en kan vanaf dat moment of op de dag zelf worden samengesteld.

ICT kennis op ieder niveau
PLEIT2016 maakt ICT voor iedereen in het juridische werkveld tastbaar en biedt relevante onderwerpen voor advocaten, notarissen, deurwaarders en medewerkers uit zowel het groot-, midden- als klein segment. PLEIT geeft daarbij ook dit jaar gehoor aan individuele wensen. Gedurende de dag worden keuzesessies geclassificeerd met ‘pistekleuren’. Zo is iedere deelnemer gegarandeerd van een kennisdag op maat met de mogelijkheid de ontwikkelingen te vertalen naar zijn of haar eigen praktijk.

Dat er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van juridische ICT mag duidelijk zijn. Termen als: procesoptimalisatie, klantbeleving, Legal Project Management, kostenmanagement, blockchain, systeemintegratie, verdienmodellen, Internet of Things, digitalisering, kunstmatige intelligentie, KEI, meldplicht datalekken, cybersecurity, big data, social media, cloud, Safe Harbor, Legal Tech Startup Awards, Robot Ross en innovatie zullen op PLEIT2016 de revue passeren.

Dutch Legal Tech Startup Awards
PLEIT is ook dit jaar het toneel voor de spannende Legal Tech Startup Awards finale. PLEIT biedt startups hiermee een uitzonderlijke kans zich te presenteren en te profileren in de juridische branche. Tijdens een pitch is het aan de finalisten het publiek te overtuigen van hun onderneming. Spanning en inspiratie gegarandeerd.

Feestelijke jubileum editie
De 5e editie krijgt een bijzonder tintje. Samen met partner ICTRecht zal PLEIT2016 deze jubileumeditie met een unieke “LawQuiz” afsluiten. De opgedane kennis zal in teamverband op een ludieke en informele wijze getoetst worden onder het genot van een hapje en een drankje. De “LawQuiz” teams zorgen voor verbinding en netwerkgelegenheden tussen de diverse branches, functies en kennisniveaus. Mis deze gelegenheid niet!