Nieuws & blogs

Kijken, luisteren, leren en doen

13 april 2016

Claudia Heemskerk - Event Manager: Met PLEIT bevinden we ons momenteel in de afrondende onderzoeksfase. Er is gebrainstormd, gelezen, gepraat, genetwerkt, maar vooral: veel gekeken en geluisterd. Inspiratie is wat dat betreft het sleutelwoord in de aanloop naar 11 oktober 2016. PLEIT2016 gaat verbinden: kennis met juristen, leveranciers met de markt en kantoren met cliënten en hiervoor moet je weten wat er speelt.

Om van alle trends, ontwikkelingen en nieuws op de hoogte te zijn probeer ik overal te zijn en mijn netwerk zo intensief mogelijk te onderhouden. In Nederland maar ook buiten de landsgrenzen zijn veel ontwikkelingen en vernieuwingen gaande, die op den duur ook naar ons land komen overwaaien. Juist de relevante kansen willen we grijpen en op PLEIT inzichtelijk maken voor de Nederlandse juridische markt. Zo bezocht ik het British Legal Technology Forum in Londen en bezoek ik op 20 en 21 april 2016 Lexpo en de Lexpo pre-event sessies. Kwalitatief hoogstaande evenementen die net als PLEIT verbinden. Wellicht met een andere doelgroep en op een andere wijze, maar wel met veel kennis en innovatie. Ook zij inspireren mij om de agenda van PLEIT zo interessant mogelijk te maken. Want dat is wat goede evenementen doen; ze zetten deelnemers toe tot anders denken, met nieuwe ideeën naar huis te gaan en bruisend aan een nieuwe werkperiode te beginnen.

Bovenstaande twee (internationale) evenementen hebben mij overigens nog iets duidelijk gemaakt; wij Nederlanders zijn formele netwerkers. Ga je over de landsgrenzen of nodig je buitenlandse kantoren uit dan is er maar een ding belangrijker dan het event zelf: de ‘naschoolse activiteiten’. Zonder goede borrel, diner of feestavond geen goed internationaal evenement. Hier beginnen de zakelijke relaties en hier worden ze onderhouden; een perfecte aanleiding om het gesprek aan te gaan. Weer een wijze les geleerd, waarvan ik de mogelijkheden voor PLEIT aan het onderzoeken ben. Misschien dan toch een avondprogramma? PLEIT bestaat 5 jaar, dus reden voor een feestje? Laten we gek doen.

Ben je net zo nieuwsgierig aangelegd als ik en wil je overal van op de hoogte zijn? Nog even geduld en dan publiceren wij de agenda voor PLEIT2016.