Nieuws & blogs

“Al bloggend op weg naar PLEIT2016”. Doet u mee?

12 april 2016

We staan aan de start van een mooie aanlooproute tot PLEIT2016, dat dit jaar op dinsdag 11 oktober 2016 plaatsvindt.

We kijken nieuwsgierig vooruit naar de 5e editie van PLEIT: dé juridische ICT-kennisdag, die door zijn succesvol jaarlijks terugkerend karakter een ware traditie begint te worden. En niet alleen het evenement, ook de blogs over ICT & Recht, die al vijf jaar in de aanloop naar PLEIT gepubliceerd worden, zijn van waarde voor veel juridische professionals. Samen met advocaten, notarissen, deurwaarders en betrokkenen uit de branche verbinden wij met deze blogs de thema's ICT & Recht en delen we kennis met elkaar. Doet u dit jaar mee? Niet alleen actief volgend, maar ook schrijvend!

Het project “Al bloggend op weg naar PLEIT2016” zal net als voorgaande jaren in samenspraak met De Advocatenwijzer worden vormgegeven. De organisatie hiervan benadert reeds ervaren bloggers om mee te doen of dient verzoeken in bij bloggers om bestaande blogs over ICT & Recht via het PLEIT kanaal onder de aandacht te brengen. Maar wij zijn ook op zoek naar ‘onbekend’ talent om actuele thema’s krachtig en origineel onder woorden te brengen. Voelt u zich aangesproken? PLEIT biedt u een imposant podium, met een interessante groep kritische lezers als publiek. Als dat geen uitdaging is!

Onderwerpen voor de PLEIT blogs
PLEIT is de ICT-kennisdag voor de juridische praktijk. Vorig jaar werd veel geschreven over de ICT-trein die maar doordendert. We kunnen inmiddels concluderen dat deze trein niet stilstaat en op sommige trajecten zelfs op verhoogde snelheid doorrijdt, zonder achteromkijken. We zijn van mening dat er voldoende relevante onderwerpen zijn die het verdienen om bij stil te staan.

Alle blogs (250-500 woorden) dienen het thema ICT & Recht te raken en bij te dragen aan de kennis van het PLEIT publiek. Een juridische insteek is geen vereiste. Het PLEIT programma is jaarlijks opgebouwd uit een vijftal hoofdthema’s. De blogs zullen bij publicatie gelinkt worden aan een van deze hoofdthema’s.

  • Digitaliseren
  • IT-beveiliging
  • Kennismanagement
  • Kostenefficiëntie
  • Wet- en regelgeving

Meedoen?
De blogs zullen vanaf 1 mei 2016 tot 10 oktober 2016 geplaatst worden op de website van PLEIT en de Advocatenwijzer en ook verspreid worden in de juridische markt via de diverse social media kanalen. De blogs die het PLEIT blogteam ontvangen worden beoordeeld door de organisatie. Commerciële blogs worden niet gepubliceerd. De blogs kunnen worden aangeleverd via info@pleit.nl. Naast uw blog ontvangen we ook graag het volgende van u:

  • Volledige naam en titel
  • Profieltekst van ongeveer 50 – 75 woorden
  • Profielfoto
  • Gewenste hyperlinks

Afgelopen jaar mochten we al vele interessante, leerzame en inspirerende blogs publiceren. Wilt u ze teruglezen? Bekijk ze op www.pleit.nl/blog