Nieuws & blogs

Halve Finale Legal Tech Startup Awards & ING Legal Customer Journey

7 september 2015

Op maandag 7 september vond bij het ING Customer Experience Center (ICEC) in Amsterdam de halve finale van de Legal Tech Startup Awards plaats. Uit de 21 aanmeldingen waren door de jury 10 halve finalisten geselecteerd. In slechts 1 minuut tijd presenteerden zij maandag hun oplossing aan het aanwezige publiek.

Live via social media

In het publiek zaten onder andere een 40-tal genodigden uit de juridische sector. Zij waren door ING uitgenodigd voor het uitwerken van een Legal Customer Journey. De middag was via periscope te volgen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Op twitter werd via #LTSA verslag gedaan en de nodige aanmoediging en feedback gegeven.

Legal Customer Journey

Naast de halve finale van de Legal Tech Startup Awards stond de middag in het teken van de Legal Customer Journey. De juridische markt heeft te maken met druk uit verschillende hoeken: prijsdruk, efficientie, concurrentie en een krimpende markt. Hoofdvraag was dan ook hoe de juridische sector in de toekomst meerwaarde kan blijven bieden aan de klant. Tijdens breakout sessies  werden uiteenlopende cases besproken en vervolgens gepresenteerd. De uitkomsten van deze Legal Customer Journey verwerken Sasja Winters (Sector Manager) & Ferdinand Nijboer (ING econoom) in een visie voor de juridische sector. De uitkomsten uit dit onderzoek presenteren zij op PLEIT2015 aan de markt.

finale legal tech startup awards

Na de pitches van alle halve finalisten konden de aanwezigen stemmen op hun persoonlijke top-3. De publieksuitslag zal worden meegenomen door de jury in hun eindoordeel. Op maandag 14 september wordt bekendgemaakt welke 3 startups mogen gaan pitchen voor zo'n 500 aanwezigen tijdens de finale bij PLEIT2015. Op PLEIT2015 zal vervolgens de eerste Legal Tech Startup Awards uitgereikt worden.

Wilt u aanwezig zijn bij de finale van de Legal Tech Startup Awards? Of de sessie bijwonen met de uitkomsten van de ING Legal Customer Journey? U kunt zich nog aanmelden voor PLEIT2015. Voor advocaten, notarissen en deurwaarders is de dag kosteloos toegankelijk, voor overige geinteresseerden geldt een toegangsprijs. Meer informatie vindt u elders op deze website.