Nieuws & blogs

Digibeet of digimeester?

14 september 2015

Ga de confrontatie aan tijdens de meest interactieve en confronterende sessie van PLEIT!

Voor het eerst op PLEIT wordt de Nederlandse jurist uitgedaagd om zichzelf een spiegel voor te houden als het gaat om digitale vaardigheden. En dat is niet voor niks! Juist binnen de juridische sector wordt gewerkt met lappen tekst, uitgebreide documenten en gedetailleerde overzichten. De juridische professional krijgt te maken met veel offline- en online informatiesystemen en spendeert veel tijd aan het zoeken naar en delen van informatie. En al deze tijd wordt vertaald naar declarabele uren. Juist daar, bij het uren schrijven, wordt de jurist anno 2015 door de client geacht vaardig genoeg te zijn om snel, effectief en verantwoord gebruik te maken van ICT. Immers, deze client wordt steeds kritischer en wil niet meer betalen voor inefficiënt werk. Typisch dan dat deze beroepsgroep bestempeld wordt als niet bepaald digivaardig. Maar is dat terecht? Zo ja, wat zijn de tips en trucs om dit te veranderen? Met deze sessie brengt een team van specialisten de daadwerkelijke stand in kaart en geeft advies om de vaardigheden te verbeteren.

Dialogue
Het is dus aan echte durfallen om met de billen bloot te gaan en de digitale tekortkomingen en toekomstpotentieel inzichtelijk te maken. De deelnemers hoeven dat uiteraard niet alleen te doen. Ze worden begeleid door Elodie Carmiggelt en Sander van Essen van Dialogue. Dialogue is een bureau voor ontwikkeling van talent en organisaties van hoogopgeleide mensen. Dialogue heeft zich als doel gesteld om voorop te lopen in ontwikkeling van vaardigheden binnen de juridische wereld en vandaar dat zij ook met veel enthousiasme deze sessie verzorgen. Maar naast Dialogue zijn ook andere experts uit de markt betrokken:

  • Michaël Daniël Brouwer, Bestuurslid van Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders en CEO van Groenewegen en Partners.
  • John Schrijvers: Manager ICT Witlox Van den Boomen, Manager WVDB IT Adviseurs BV en dit jaar genomineerd voor de Computable Award voor het meest innovatieve IT project.
  • Hendri van Norden: Manager Sales bij ICT Concept en Partner bij Lexxyn Groep.
  • Martin Krüger, bestuurslid van de SJBN en advocaat bij Van Diepen van der Kroef advocaten.
  • Monique van de Griendt: Directeur van Dialogue BV en co-auteur van het boek: ‘De Nieuwe Advocaat’

Kortom, een indrukwekkend rijtje namen van specialisten die allemaal hun steentje willen bijdragen om de Nederlandse juridische professionals optimaal digitaal vaardig te maken.

Test & Toets
Deze sessie betreft een interactieve on- en offline workshop, waarmee deelnemers toetsen of zij echt zo DigiMeester zijn als zij denken. Voorafgaand aan PLEIT2015 wordt gevraagd om ter voorbereiding een eerste korte vragenlijst online in te vullen. Op PLEIT2015 zelf is alleen een smartphone nodig om de resultaten af te kunnen zetten tegen alle andere deelnemers. Het mag duidelijk zijn dat deze workshop in het teken staat van kennis delen en inspireren. Deelnemers kunnen na deze sessie gaan werken aan zichzelf, de kwaliteit van werk, hun concurrentiepositie en klanttevredenheid. Maar er is ook een groter plaatje: gezamenlijk het vooroordeel bevestigen of ontkrachten, want kom op; de Nederlandse jurist laat zich toch niet zomaar iets opleggen?