Nieuws & blogs

Voorselectie en voorrondes voor Legal Tech Startup Awards

3 augustus 2015

NL | EN

De aanmeldperiode voor de Dutch Legal Tech Startup Awards is inmiddels gesloten en op dinsdag 6 oktober 2015 zal tijdens PLEIT2015 de uitreiking van deze award gaan plaatsvinden.

De afgelopen weken konden innovatieve, veelbelovende startups die een bijdrage (kunnen gaan) leveren aan de technologische ontwikkelingen in de juridische sector zich aanmelden voor deze award. Tot aan de laatste dag kwamen er nationale en internationale startups binnen. De vele aanmeldingen zullen de komende periode het traject van de voorselectie en later voorrondes in gaan op weg naar de finale.

Op basis van de vooraf gecommuniceerde criteria worden komende maand de startups beoordeeld door de selectiecommissie bestaande uit: Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan | Dutch Legal Tech), Sasja Winters (ING) en Claudia Heemskerk (PLEIT). Vandaaruit zullen er 10 startups doorgaan naar de voorronde op 7 september a.s. bij de ING.

Hier zullen zij de kans krijgen om zich te presenteren en te pitchen voor een select gezelschap uit de top van de juridische sector en gezamenlijk aan de slag gaan met het uitwerken van een Customer Journey. De uitkomsten van deze Customer Journey zullen mede input geven aan de sectorvisie Juridische Dienstverlening van de ING die zij tijdens PLEIT presenteren. Naast de vertegenwoordiging vanuit de juridische sector zal er ook een ervaren coach de pitches van de Legal Tech Startups mee beoordelen en alle startups voorzien van advies in hun presentatie en boodschap. Bij deze voorronde is ook een afvaardiging van de juridische media aanwezig.

Midden september zullen de 3 finalisten bekend gemaakt worden die doorgaan naar de finale bij PLEIT op 6 oktober 2015.

Alle startups ontvangen deze week bericht over het vervolgtraject. Voor meer informatie over de Legal Tech Startup Awards: www.legaltechstartupawards.nl of neem contact op via info@legaltechstartupawards.nl