Nieuws & blogs

Inzicht in de gevaren van digitaal werken in de hedendaagse juridische praktijk

14 augustus 2015

Samen met TSTC biedt PLEIT2015 bezoekers de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe hackers te werk gaan. Niet alleen door kennis op te doen over de methodiek die toegepast wordt om oneigenlijke toegang te krijgen tot privé-gerelateerde informatie, maar juist door dit zelf te ervaren.

hoe hackers te werk gaan

Onder begeleiding van Rudy Baving van TSTC wordt u meegenomen door drie verschillende fases:

  • informatieverzameling
  • scanning
  • inbreken

U gaat vervolgens zelf ervaren wat de handelswijze van hedendaagse hackers is. De opgedane ervaring levert u waardevolle inzichten op en kennis voor het beter beveiligen van de eigen data op kantoor.

Hacking lab tijdens PLEIT2015

TSTC richt hiervoor in de ICT innovatiezaal bij PLEIT2015 een hacking lab in waar inzicht en mindset centraal staan. Hier kunt u als deelnemer (van ieder kennisniveau) op eigen houtje en aan de hand van gerichte opdrachten aan de slag. De opdrachten zijn van verschillende levels qua moeilijkheidsgraad, zodat u op uw eigen niveau ervaring en kennis kunt opdoen van de methodiek die gebruikt wordt om data te stelen en in te zien.

De levels van moelijkheidsgraad zijn als volgt:

  • Level 1: Information Gathering
    Verzamelen van informatie over het eigen bedrijf door middel van publiek toegankelijke en legitieme bronnen.
  • Level 2: Scanning
    Ontdekken welke services en kwetsbaarheden er op een machine draaien en deze opgedane kennis leren interpreteren.
  • Level 3: Gain Access
    Aan de hand van scanresultaten verschillende mogelijkheden uitbuiten om toegang en zeggenschap over het target system te verkrijgen.

Wilt u meedoen?

U kunt zich gedurende de gehele dag in de ICT Innovatiezaal aanmelden bij de ICT Helpdesk. Per level bent u ongeveer 15 minuten aan de slag.