Nieuws & blogs

Lancering Legal Tech Startup Awards

29 mei 2015

                                                NL | EN

 

Samen met Dutch Legal Tech, Kennedy Van der Laan en ING lanceert PLEIT de Legal Tech Startup Awards. Met deze jaarlijks terugkerende prijs wordt een podium geboden aan innovatieve, veelbelovende startups die een bijdrage (kunnen gaan) leveren aan de technologische ontwikkelingen binnen de juridische sector.

PLEIT biedt als grootste ICT kennisevenement voor de juridische sector jaar op jaar een podium voor ICT ontwikkelingen. “Dit jaar krijgt innovatie het podium dat het naar onze visie hoort te krijgen”, aldus Claudia Heemskerk, Event Manager van PLEIT2015. “Dit uitgangspunt is een belangrijke reden om ons te verbinden aan de Legal Tech Startup Awards en hierin nauw samen te werken met advocatenkantoor Kennedy Van der Laan, ING en Dutch Legal Tech.”

De Legal Tech Startup Awards komen voort uit de succesvolle Dutch Legal Tech Meetup van initiator Jelle van Veenen. Partners ING en Kennedy Van der Laan zullen op basis van hun kennis en praktische inzichten de startups vanaf de zijlijn coachen en ondersteunen. Als financiële dienstverlener zet ING in op technische innovaties. Sasja Winters, Senior Sectormanager Business Services en Travel bij ING: “We zien welke meerwaarde ICT-oplossingen kunnen hebben voor de optimale bediening van klanten. Ook in de juridische dienstverlening zullen technische innovaties op den duur het verschil gaan uitmaken tussen winnaars en verliezers.” Jeroen Zweers, Director Innovation & Knowledge bij Kennedy Van der Laan en co-founder van Dutch Legal Tech Meetup, geeft aan: “LegalTech startups bieden de vernieuwing waar onze cliënten behoefte aan hebben of krijgen. Door ons te verbinden aan de Legal Tech Startup Awards hebben wij de mogelijkheid de meest interessante startups te leren kennen, en tegelijkertijd kunnen we hen actief ondersteunen in hun zoektocht naar een bruikbaar product.” 

Veelbelovende startups kunnen zich tot 31 juli 2015 aanmelden voor de Legal Tech Startup Awards via www.legaltechstartupawards.nl.