Nieuws & blogs

Belangrijkste trends op één dag aan bod

7 oktober 2014

Vandaag vindt voor de derde maal de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk plaats. DeFabrique in Utrecht vormt het toneel voor PLEIT2014.

Tijdens deze editie komen digitalisering, programma KEI, kostenbeheersing en cybersecurity volop aan bod. Het zijn dé thema's die de jurist van nu bezighouden. Want hoewel menig jurist zijn eigen kantoor wanneer het gaat om cybersecurity graag bagatalliseert tot een "maar zo belangrijk ben ik niet dat ik interessant ben voor hackers", blijken de risico's toch zeker aanwezig. Bewustzijn en concrete acties zijn de codewoorden.

Vanuit het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Rechtspraak werd een complete update gegeven over het programma KEI. De reacties uit de zaal zijn zeer lovend. De Twitterfeed, die de gehele dag door draait, bereikt een ware piek. Datzelfde geldt voor het thema Kostenbeheersing. Daar waar in voorgaande jaren de focus nog lag op snijden, is het realisme inmiddels doorgedrongen dat alleen snijden in de kosten niet de oplossing is. Nieuwe businessmodellen en de juiste investeringen waardoor kostenbesparingen worden gerealiseerd krijgen anno nu de aandacht die ze verdienen.

Voor meer updates, blogs en actualiteiten, volg PLEIT2014 via social media onder #pleit2014 of check deze liveblog. Vanaf woensdag 8 oktober zullen van diverse lezingen factsheets worden gepubliceerd via deze site.