Nieuws & blogs

Cybercrime? Dat geldt toch niet voor mijn kantoor!?

18 september 2014

De centrale sessie tijdens PLEIT2014 staat volledig in het teken van Cybersecurity. Voor juristen een thema dat zowel belangrijke kansen als bedreigingen biedt en een zekere bewustwording vereist. Nadat Wilma van Dijk, directeur Cybersecurity van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, een algemeen beeld van de stand van zaken heeft geschetst en de toekomstvisie op cybersecurity van de overheid, vindt er een interactief debat plaatst. Aan tafel drie specialisten die, onder leiding van Marcel Woltjes, ieder vanuit hun expertise dit thema door vertalen naar de praktijk van advocaten, notarissen en deurwaarders. Want wat is de impact van cybersecurity werkelijk op úw kantoor?

Bij mij valt niks te halen.
Stellingen die aan de orde komen, gaan dieper in op specifieke tendensen die leven bij juristen. Variërend van “mijn kantoor is te klein om interessant te zijn voor cybercrime” tot “wat zijn de kosten van cybercrime en wat zijn de risico’s”. Uiteraard komen ook concrete oplossingen aan de orde hoe dergelijke kansen en bedreigingen kunnen worden ondervangen.

Specialisten aan het woord
Op het podium schuiven Mark Jansen, Marianne Korpershoek en Ot van Daalen aan.

Ot van Daalen is als advocaat privacy en security werkzaam bij Advocatenkantoor Digital Defence. In 2009 richtte hij de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom opnieuw op. Daar was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van wetgeving op het gebied van privacy en internetvrijheid. Hij onderscheidt zich als advocaat door zijn kennis van technologie en zijn ruime ervaring met public affairs en communicatie. Nu zet hij die unieke ervaring in om bedrijven, organisaties en burgers te ondersteunen, in de rechtszaal maar ook in de politiek en de media.

Marianne Korpershoek is oprichter en partner bij Louwers IP | Technology advocaten in techniek- en designstad Eindhoven. Louwers IP|Technology is een nichekantoor op het gebied van intellectuele eigendom en IT. Marianne Korpershoek is specialist intellectuele eigendom van software, privacy en security, inkoop en contracteren en contractmanagement van IT. Ze publiceert regelmatig op het gebied van cloud computing en contractmanagement.

Mark Jansen is advocaat op de sectie intellectuele eigendom & IT-recht bij Dirkzwager advocaten & notarissen te Arnhem. Hij is gespecialiseerd in het IT- en privacyrecht en houdt zich in dat kader onder meer bezig met cloud-contracten, privacy- en beveiligingsvraagstukken en het beslechten van IT-geschillen. Mark publiceert regelmatig over privacy- en IT-kwesties in o.m. vakliteratuur en op diverse weblogs.

Kennisdag voor juristen
PLEIT is dé Kennisdag over ICT voor de Juridische Praktijk. Voor partners, ICT-verantwoordelijken én zelfstandig specialisten in de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderij. PLEIT biedt een interactief programma met actuele kennissessies, scherpe debatsessies en interactieve middagsessies. Het programma van PLEIT2014 biedt informatie voor geïnteresseerden in, gebruikers van en verantwoordelijken voor ICT binnen de juridische praktijk.