Nieuws & blogs

Opleidingspunten ook voor medewerkers in het Notariaat

29 augustus 2014

Voor de beroepsgroepen Advocatuur, Notariaat en Deurwaarderij zijn er reeds opleidingspunten te behalen bij PLEIT2014. Ook dit jaar zijn we vanuit de organisatie trots op deze kwaliteitsstempel op het programma.

Het bijhouden van de vakbekwaamheid voor medewerkers in het notariaat wordt gewaarborgd door de stichting opleiding medewerkers in het notariaat (SOMN).

De SOMN is opgericht in 1972, door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (werkgevers) en de Bond van Medewerkers in het Notariaat (werknemers) met als doel het verbeteren van de vakbekwaamheid van medewerkers op notariskantoren. Uit oogpunt van kwaliteitszorg voert de SOMN een systeem van permanente educatie. Medewerkers van notariskantoren wordt geadviseerd om vakbekwaam te blijven, zij kunnen zich daartoe registreren als registernotarisklerk.  Registernotarisklerken zijn verplicht om jaarlijks 12 pe-punten te behalen om de titel “registernotarisklerk” te mogen voeren. In 2013 zijn diverse sessies van PLEIT geaccrediteerd t.b.v. permanente educatie . Op basis van het actuele programma wordt ook dit jaar accreditatie aan alle kennissessie bij PLEIT2014 toegekend. Actuele informatie over permanente educatie is te vinden op www.somnotariaat.nl.

Kosten
PLEIT2014 is kosteloos toegankelijk voor advocaten, notarissen en deurwaarders en medewerkers van juridische kantoren. Voor de afhandeling van de punten worden de administratiekosten doorbelast a € 25,- per opleidingspunt. Tijdens PLEIT2014 dienen er registratielijsten getekend te worden voor aanwezigheid en op basis hiervan wordt na betaling van de factuur de aanvraag bij het SOMN ingediend en worden de certificaten van de gevolgde sessies verstrekt.