Nieuws & blogs

Al bloggend op weg naar PLEIT2014

/

De Advocatenwijzer

8 mei 2014

Over iets minder dan vijf maanden – op 7 oktober aanstaande – is het zover: dan vindt PLEIT2014 plaats. Dit jaarlijks evenement staat ook dit jaar geheel in het teken van ICT en recht. Deelname aan dit congres is voor advocaten, notarissen en deurwaarders dé manier om hun kennis op dit gebied in één dag op peil te krijgen.

Het zal niemand ontgaan dat het ICT-recht leeft: de kranten staan er vol van en ontwikkelingen volgen zich op razend tempo op. Relevante onderwerpen zijn onder andere de digitalisering van juridische procedures, databescherming en het veel besproken overtreden van de privacywetgeving door (onder meer) de NSA. ‘Gedreven door de niet aflatende stroom aan onthullingen over de enorme omvang van de massasurveillance door veiligheidsdiensten, lijkt het dat privacy een stuk hoger op ieders agenda is komen te staan’, aldus advocatenkantoor SOLV in hun artikel ‘Jaaroverzicht internetrecht 2013’. 

Naast het op de hoogte blijven van nieuwe wet- en regelgeving komen juristen niet onder het nadenken over thema’s als IT beveiliging, kostenefficiëntie en kennismanagement uit. PLEIT2014 haakt op al deze onderwerpen aan en brengt daarmee actualiteit, visie en trendinformatie over de belangrijkste ICT thema’s voor de juridische sector samen.

De Advocatenwijzer houdt zich bij uitstek bezig met ICT en recht. Rechtzoekenden kunnen online, via de website van De Advocatenwijzer, een geschikte advocaat vinden. Advocaten hebben de mogelijkheid om zich te profileren op de website van De Advocatenwijzer door het aanmaken van een profiel en het schrijven van juridische blogs. De blog community van De Advocatenwijzer bevat inmiddels al ruim 300 actieve bloggers en wordt gelezen door de meer dan 10.000 maandelijkse bezoekers van de website. ‘ICT en online diensten spelen binnen de juridische sector een steeds belangrijkere rol. De Advocatenwijzer springt op deze trend in en wil dan ook graag een bijdrage leveren aan PLEIT2014’, zo zegt Mechteld van den Oord, oprichter van De Advocatenwijzer.

Op de site van De Advocatenwijzer is al menig artikel verschenen over ICT en recht. In de aanloop naar PLEIT2014 zullen wij wekelijks een blog plaatsen over dit onderwerp; zowel op de website van PLEIT2014 als op dat van De Advocatenwijzer. Te behandelen thema’s zullen bijvoorbeeld zijn: 3D printing, de haken en ogen aan het gebruik van Open Source Software, bitcoins en de vraag of dit een waterdicht betalingssysteem genereert en (de toelaatbaarheid van) ethical hacking. De artikelen dienen ter kennisneming en inspiratie voor deelnemers, (potentiële) cliënten en andere geïnteresseerden.

Ben je jurist op het gebied van ICT recht (in de breedste zin des woords) en wil je een interessant en prikkelend artikel delen over dit thema? Stuur je blog naar: pleit@deadvocatenwijzer.nl. Wij verspreiden het artikel onder vermelding van je naam en (kantoor)website via de websites en social media kanalen van De Advocatenwijzer en PLEIT2014. Aanmelden voor het congres kan via de website van PLEIT2014: www.pleit.nl. Hier kan je ook voor meer informatie over het congres terecht. 

Zo gaan wij samen al bloggend op weg naar PLEIT2014!