Nieuws & blogs

PLEIT2013 IN DE PERS

11 oktober 2013

De afgelopen dagen kwam PLEIT2013 een aantal malen langs op blogs, in columns, nieuwssites en in de vakbladen. Vanuit diverse perspectieven. Over verschillende aspecten van de dag. Een bloemlezing.

ADVOCATENBLAD | PLEIT2013: INSPIRERENDE VERGEZICHTEN
Als PLEIT2013, de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk, één ding duidelijk maakte dan is het wel dat ook de advocatuur door de digitale revolutie drastisch anders wordt. En dat geldt met name voor die advocaten die denken dat het wel los zal lopen.

ADVOCATIE | RICHARD SUSSKIND OP PLEIT 2013: ER IS TOEKOMST VOOR DE ADVOCAAT
Vier jaar geleden liet hij de advocatuur nog schrikken met zijn boek getiteld  ‘The End Of Lawyers?’. Inmiddels ziet auteur Richard Susskind weer licht aan het einde van de tunnel voor de advocatuur. Als hoofdgast op de tweede editie van kennisdag PLEIT, dinsdag gehouden in de Fabrique in Utrecht, zette hij zijn toekomstvisie nog eens uiteen voor een volle zaal. Lees meer op: http://bit.ly/15mT2J5

MR MAGAZINE | RECHTSPRAAK VOLLEDIG DIGITAAL IN 2018
Online je eigen zaak volgen via een track and trace-systeem, griffierechten betalen via iDeal en een sms ontvangen wanneer er vonnis is gewezen. Als het aan Tanja Dompeling, rechter en initiatiefnemer van het programma KEI, ligt is dat vanaf 2018 mogelijk. Tijdens PLEIT, de kennisdag over ICT voor de juridische praktijk, deed zij de plannen van de rechtspraak uit de doeken.