Nieuws & blogs

Het PLEIT-feest is nog lang niet voorbij….!

/

Claudia Heemskerk - Lexxyn Groep

9 januari 2017

PLEIT2016 is al een paar maanden geleden. De vijfde editie was nóg een stapje mooier en groter en indrukwekkender dan de voorgaande edities. Met de LawQuiz, meer dan 60 lezingen, workshops, sponsorsessies, trainingen, noem maar op. Hoe een ideetje tijdens een overleg ergens in april 2012 uitgroeide tot een jubileumspektakel van formaat. En het feest is nog lang niet voorbij!

Vlak voor PLEIT2016 schreef ik een blog over het feestje dat PLEIT zou gaan worden. Dat feestje is goed gelukt! Maar het is feest is nog niet afgelopen. De juridische sector is absoluut geen first mover op het gebied van ICT, terwijl ICT steeds belangrijker en complexer wordt. Dat maakt het ook zo leuk: er is nog zo veel ruimte voor groei en ontwikkeling. Het gaat het verschil maken tussen bestaansrecht en niet meer je vak uit kunnen voeren. ICT dwingt de sector de nek uit te steken.

En dat doen wij ook. Niet alleen door PLEIT zelf, maar ook door onze aanmelding voor de Gouden Giraffe. Zoals een giraffe zijn nek uitsteekt om de sappigste bladeren te vinden in de boomtoppen en tussen het struikgewas, zo zoekt de Gouden Giraffe al sinds 1994 naar die bedrijven en bureaus die hun nek uitsteken op eventgebied. We hebben ons aangemeld. En zo staat PLEIT nu in de lijst van meest indrukwekkende en impactvolle events. Tussen de Libelle Zomerweek, het jubileumfeest van de Jostiband, Giro d’Italia en de Landelijke intocht van Sinterklaas. Om maar wat namen te noemen. In januari worden de genomineerden bekend gemaakt. En collega Rinske ‘de optimist’: "Als je meedoet kan je ook winnen". 

Toch draait het voor ons eigenlijk helemaal niet om winnen, maar om meedoen. Om mee te doen dien je een case in. En daar kwamen vragen langs die je terugvoeren naar de basis: Waarom organiseer je dit evenement, wat heeft het publiek eraan, waarom is hetgeen je doet zo bijzonder? En dat het bijzonder is, dat kan niet anders. Want ICT, dat is niet het onderwerp waar de gemiddelde jurist heel warm van wordt. Hoe bestaat het dan dat ongeveer 600 juristen een kostbare dag blokken in de agenda; er voor één dag PLEIT bijna een half miljoen euro (!) minder omzet wordt gemaakt door een hele beroepsgroep? We hebben met heel veel plezier teruggekeken op wat we gedaan hebben, wat we hebben neergezet.

En nu gaan we vooruitkijken. Wie weet wordt het feestje op de finaleavond op 10 februari vervolgd, maar we willen vooral vooruitkijken naar de volgende editie van PLEIT. 

Wel zullen er zaken gaan veranderen. We willen PLEIT nog beter maken. Niet in kwantiteit, maar in kwaliteit. En soms moet je dan dingen nét even anders doen en je nek uitsteken. Net als een giraffe.