Blog

In de aanloop naar en tijdens pleit worden in samenwerking met juristen blogs geplaatst die betrekking hebben op ict en recht. wilt u meebloggen? Neem contact op via info@pleit.nl

5 tips om veilig om te gaan met uw data

Na een aantal omvangrijke ransomware-aanvallen en de komst van wet- en regelgeving over cybersecurity lijkt men zich bewuster van veiligheid van data. Maar waar te beginnen en waar op te letten? We geven in dit blog een aantal concrete tips.


PLEIT 2.0: hoe maak je iets dat goed is nog beter?

Ieder jaar meer bezoekers, ieder jaar een uitgebreider programma, ieder jaar een ruimere locatie, meer aansprekende namen en meer sponsoren. Het succes van PLEIT groeide elk jaar door.


Een korte juridische verkenning van de mogelijkheden: Help! Ik ben getroffen door ransomware: Wat Nu?

Getroffen worden door malware als ransomware is uitermate vervelend. In de meeste gevallen zit er niets anders op dan het getroffen opslagmedium formatteren en een backup terugplaatsen. 


Wat u moet doen als u een brief krijgt van de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens kan ieder bedrijf of organisatie een brief sturen waarin zij om inlichtingen verzoekt. Vaak stelt de Autoriteit Persoonsgegevens in zo’n brief een aantal concrete vragen over de verwerking van persoonsgegevens.


Het PLEIT-feest is nog lang niet voorbij….!

PLEIT2016 is al een paar maanden geleden. De vijfde editie was nóg een stapje mooier en groter en indrukwekkender dan de voorgaande edities. Met de LawQuiz, meer dan 60 lezingen, workshops, sponsorsessies, trainingen, noem maar op. Hoe een ideetje tijdens een overleg ergens in april 2012 uitgroeide tot een jubileumspektakel van formaat. En het feest is nog lang niet voorbij!


Pagina's